SGK’ya 1 kuruş borcu olan vatandaş için haciz işlemi başlatan yetkili görevden alındı

Antalya’da SGK’nin ‘1 kuruş’ borca haciz gönderdiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu olayın sorumlusu SGK il müdürünün görevden alındığı öğrenildi.

KRONOS 09 Ekim 2024 GÜNDEM

Sosyal Güvenlik uzmanı Mehmet Akif Cenkci, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 1 kuruş borcu olan bir yurttaşa haciz işlemi başlatıldığını duyurmuştu.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlatmasının ardından görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın talimatı ile yapılan denetimlerde, Duru’nun yetkisini kullanmadığı belirlendi. Yerine Mehmet Tanrıöver atandı.

Cenkci yaptığı yeni paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı vatandaşın 1 Kuruş borcuna haciz gönderen SGK’nın il müdürünü görevden aldı.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru görevden alınarak yerine Mehmet Tanrıöver 8 Ekim 2024 tarihi itibari ile atandı.”

NE OLMUŞTU?
Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, 1 kuruş borcu olan bir vatandaş hakkında haciz işlemi başlatmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın talimatı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından konuya ilişkin yapılan araştırma ve gerçekleştirilen iç denetimlerde İl Müdürü Duru’nun yetkisini kullanmadığı anlaşıldı. Bakan Işıkhan’ın talimatı ile Antalya Sosyal güvenlik İl Müdürü Ali Duru görevinden alınarak yerine İç Kontrol Daire Başkanı olan Mehmet Tanrıöver’in atandığı öğrenildi.


2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanununun (i) cetveli uyarınca, 5510 sayılı Kanun kapsamından çıkarılan işyerlerine ilişkin olarak, zamanaşımına uğramış veya tahsili imkansız hale gelmiş sigorta primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası, gecikme zammı ve bunların tahsili için yapılan masraflar toplamı 1.750 Türk Lirasına (1.750 TL dahil) kadar olan alacakları iptal edilebiliyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com