Shakira, memleketi Kolombiya’da okul açtı

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın kurduğu vakıf, memleketi Kolombiya'da eğitim bakanlığı ile iş birliği içinde yeni okulunu açtı. Shakira'nın açtığı okullar, ülkede yerinden edilmiş ve dışlanma riski altındaki gençler için kaliteli halk eğitimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

KRONOS 21 Mayıs 2024 KÜLTÜR

Shakira’nın kurduğu vakıf, memleketi Kolombiya’da eğitim bakanlığı ile iş birliği içinde yeni okulunu açtı. Cartagena kentinde 900 öğrenciye eğitim verecek olan 19’uncu okulunun açılışını yaptı.


Artı Gerçek‘te yer alan habere göre, Pies Descalzos Vakfı, Kolombiya Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon halinde yürütülen Açık Kapılar Okul Stratejisi ile ülke içinde yerinden edilmiş, okula gidememiş ya da eğitim yılının ortasında yeni bir yere taşınmak zorunda kalmış çocuklara, normal okul sistemine entegre olana kadar eğitimlerine devam etme fırsatı sunuyor.


Strateji aynı zamanda yetişkinlerin de eğitimlerine devam edebilmeleri ve toplumun kültürel, sportif ve eğlence amaçlı etkinliklerine ev sahipliği yapabilmesi için okulların yılın her günü açık tutulmasına ve faaliyet göstermesine olanak sağlıyor. IOM Açık Kapılar Okul Stratejisi başarılı olduğu için Kolombiya bu sistemi ülke genelinde uzun yıllardır uyguluyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com