Silahlar çekildi, AYM’ye darbe: Erdoğan “İsrail’e gireriz” dedi, Instagram’a girdi | Kronos TV

İran evinde misafirini koruyamadı: İsmail Haniye vuruldu, İran intikam bayrağı çekti... Bir gece ansızın İsrail’e girebiliriz diyen Erdoğan’ın bu çıkışı ile Haniye suikasti arasında bir irtibat var mı? Analiz'de konuşuluyor.

KRONOS 03 Ağustos 2024 VİDEO

Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) darbe üstüne darbe. Sansür kararlarını iptal eden AYM’nin sitesine erişilemedi. AYM kendi tweetini sildi. Artık otoriter rejim için AYM ya da Anayasa yok hükmünde.

Kronos TV’de moderatörlüğünü Turhan Bozkurt’un üstlendiği ANALİZ programında Kronos Haber Yayın Yönetmeni Doğan Ertuğrul ile siyaset bilimci Yektan Türkyılmaz Türkiye gündeminde öne çıkan başlıkları yorumluyor.

Instagram Türkiye’de yasak! Çin, Kuzey Kore, İran ve Rusya’dan sonra Türkiye’de yasak!

Erdoğan yine esti gürledi: Bir gece ansızın İsrail’e girebiliriz. Erdoğan’ın “İsrail’e gireriz” çıkışı ile Haniye suikasti arasında bir irtibat var mı?

Bir günde iki suikast

Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu Fuad Şükür, Beyrut’ta düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Hamas’ın siyasî lideri İsmail Haniye, İsrail tarafından İran’ın başşehri Tahran’da düzenlenen saldırıda öldürüldü.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade Suriye/Şam yakınlarında düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybetti.

Daha önce İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani de Irak’ta ABD ordusu tarafından vurulmuştu.

İran kâğıttan kaplan mı? Yoksa bir madalyonun iki yüzü mü?

Can Atalay’a tahliye umudu

Gezi davasından tutuklu bulunan Can Atalay’ın TBMM’de vekilliğinin düşürülmesi sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın da aralarında bulunduğu 125 milletvekili, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etmişti.

Anayasa Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki kararını verdi.

Yüksek Mahkeme, TBMM tarafından verilen kararın yok hükmünde olduğuna karar verdi.

AYM’nin eski başkanı Zühtü Arslan, Can Atalay için ‘lehte’ oy kullanırken mevcut başkan Kadir Özkaya ise, “aleyhte” oy kullandı.

Can Atalay’ın tahliyesi bu sefer mümkün olabilir mi? Yargıtay misillemede bulunacak mı? MHP ne yapacak? Erdoğan bu defa AYM kararının gereğinin yapılmasını sağlayabilecek mi?

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com