Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu

Sinan Ateş cinayetinde şüpheliler arasında yer alan eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu: "Bildiklerimi savcıya anlatmaya hazırım."

KRONOS 14 Haziran 2024 GÜNDEM

Ankara’da silahlı saldırıya uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde şüpheliler arasında yer alan eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu. Cinayetten sonra Ayşe Ateş’i aramak istediğini ancak kendisine “konuşmaması” yönünde talimat verildiğini belirten Kılavuz, “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” dedi.

Olcay Kılavuz, 1 Temmuz’da görülecek duruşma öncesi açıklamalarda bulundu. Kılavuz, “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

TGRT Haber’e konuşan Kılavuz, davanın tutuklu isimlerinden Tolgahan Demirbaş’la ilgili “Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” dedi.

Kılavuz, “Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tapeler deşifre edilsin” diye konuştu.


 

Kısa süre önce MHP’nin Meclis’teki Grup Danışmanlığını yapan MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz’un görevine son verilmişti.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili dosyaya, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olay Kılavuz’un ismi ilk kez eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındığında girdi.

Demirbaş, 6 Ocak’ta Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alındı. İddiaya göre, Demirbaş’ın Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin tutanak kayboldu ve hem Demirtaş salıverildi hem de savcılık Kılavuz hakkında işlem yapamadı. Polislere kapıyı açan Kılavuz’un görevli polislere “Siz gidin, sahibiniz gelsin” diyerek gözaltı işlemine direndiği ve daha sonra ekipte yer alan bir polis memurunun da tayininin çıkarıldığı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in şikâyeti sonrası Kılavuz’la ilgili işlem yapıldığını, Kılavuz’un olay tarihinde milletvekili olduğu gerekçesiyle dosyanın parlamenter soruşturma bürosuna iletildiğini duyurdu. Kılavuz hakkında fezleke hazırlanıp hazırlanmadığı ise henüz bilinmiyor.

Kılavuz 2023 Genel Seçimleri’nde Mersin’den dördüncü sıra adayı oldu ancak seçilemedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com