‘Sinan Ateş davası Cumhur İttifakı bagajı taşıyacaksa…’

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: "Bahçeli başından beri yanlış durdu. Bu yanlışlık, eğer Sinan’ın katledilmesinden, cinayetten önce haberdar ise, korkunç bir yanlışlık. Sinan Ateş davası Cumhur İttifakı bagajı taşıyacaksa, yazık olur. Bu davada Bahçeli’nin en kötü sınavına tanıklık ediyor Türkiye."

KRONOS 03 Ekim 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasında karar çıktı ve cinayetin tetikçilerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak cinayetin MHP’ye uzanan azmettiricilerine ilişkin dosya ise ayrılmış durumda. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Ateş ailesini tehdit eden açıklamaların gölgesinde verilen mahkeme kararlarına ilişkin bir yazı kaleme alan Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Bahçeli’nin “vermem” dediği evlatlarının kim olduğunu sordu ve “Bahçeli başından beri yanlış durdu. Bu yanlışlık, eğer Sinan’ın katledilmesinden, cinayetten önce haberdar ise, korkunç bir yanlışlık. Bir “Ülkücü”nün katline giden sürece müdahale edilmemesi meselesi bu. Daha kötüsünü aklıma getirmek istemiyorum. Sinan Ateş davası Cumhur İttifakı bagajı taşıyacaksa, yazık olur. Bu davada Bahçeli’nin en kötü sınavına tanıklık ediyor Türkiye” dedi.

Ahmet Taşgetiren’in yazısı şöyle:

“Dün dava bitiyor. Mahkumiyetler var beraatlar var. Ama bir de ayrılmış dosya var. Azmettiriciler – iltisaklılar dosyası.

MHP’nin alt yöneticileri, Bahçeli’nin hemen altındaki yardımcılar suçlanıyor.

Ateş ailesi için dava bitmiş değil. Ayşe Ateş dün kararın açıklamasından sonra “Peşlerindeyiz” diyor.

Bahçeli için bitti mi?

Bahçeli “Evlatlarımı vermem” deyip duruyor. Evlatlar kim acaba?

Dün mahkeme ara verdiğinde Sinan’ın ablası Selma Ateş, saldırıya uğruyor. Hemen oracıkta, adliyenin yanında.

Bahçeli’nin grup konuşmasına yansıyan, mesela Özgür Özel’e yönelttiği ve grup mensuplarının çılgınca alkışladığı öfkesi, “Onlar siyaset icabı canım” gibi şirinliklerle telafi edilirken, sokaklara saldırı halinde yansıyor.

Bahçeli başından beri yanlış durdu. Bu yanlışlık, eğer Sinan’ın katledilmesinden, cinayetten önce haberdar ise, korkunç bir yanlışlık. Bir “Ülkücü”nün katline giden sürece müdahale edilmemesi meselesi bu. Daha kötüsünü aklıma getirmek istemiyorum.

Ama cinayetten sonraki halleri de yanlış. İktidar ortağı olması, bu dava ekseninde yanlış. İktidar ortağı olmasaydı, yargılama sürecinin çok daha sağlıklı işleyeceğini düşünmek son derece tabii.


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşe Ateş’i ve çocuklarını kabul etti, dinledi, göz yaşlarına tanık oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık ortaklık ilişkisi gereği Devlet Bahçeli ile de görüşüyor. Bu davanın hiç görüşülmemiş olması da garip olmaz mı?

Bu dönemde çok açık ki, yargıda siyasi boyutlu çok garip olaylar oldu. Bunlar, hep hatırlanacak, yazılacak… İyi bir sınav değil bu dönemin yargı sınavı.

Sinan Ateş davası Cumhur İttifakı bagajı taşıyacaksa, yazık olur.

Bu davada Bahçeli’nin en kötü sınavına tanıklık ediyor Türkiye…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com