Sinan Ateş davasında itiraf: “Tetikçinin kaçırıldığı araç MHP’ye ait, Ülkü Ocakları’ndan aldık”

Sinan Ateş davasının ikinci duruşmasında Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Ümit Yıldırım'ın eski kalemi tutuklu sanık Emre Yüksel dinlendi.

KRONOS 02 Temmuz 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin 22 sanıklı davası ikinci gününde sürüyor. Duruşmada Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Ümit Yıldırım’ın eski kalemi tutuklu sanık Emre Yüksel savunma yaptı.

Bilirkişi raporunda, Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in 06 AT 5021 plakalı ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli olduğu öğrenilen Audi marka çakarlı bir araçla tetikçi Özyağcı’yı Ankara’dan Bolu’ya götürdüğü kayıtlara girmişti.

Emre Yüksel savunmasında, tetikçinin kaçırıldığı bu aracın MHP’ye kayıtlı olduğunu söyledi. Yüksel, “MHP’de görevim yok, araç Ülkü Ocakları kayıtlı olduğu için ben de bu aracı kullanıyordum” dedi.

Halk TV’de yer alan habere göre Yüksel şunları söyledi:

“Bana tahsisli araç hala İstanbul’dadır, benim bir ayağım İstanbul’dadır, benim için şehir dışına çıkmak benim için rutindir. Bir HTS’nin altından geçerken, Tolgahan Demirbaş’ın olduğu bir fotoğraf.
Bolu’da durduk, Çorbacı Mülayim’de çorba içtik, dinlenme tesisine geçip İstanbul’a geçtik. İki kişi gittik. 06 AT 5021 plakalı Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait, araç Ülkü Ocakları’na tahsisli. Bu aracı şahsıma ait yetkisi yoktur. Sık sıkça kullandığım, birçok yöneticinin kullandığı araç. Bu araç benim sıklıkla kullandığım araç. Ülkü Ocakları’na ait araç, Ülkü Ocakları yöneticisi olarak kullanma hakkına sahibim, aracı Ülkü Ocakları’ndan aldık.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com