Sinan Ateş davasında savcı mütalaasını açıkladı

Sinan Ateş davasında savcı mütalaasını açıkladı. Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, bir sonraki duruşmayı 30 Eylül'e erteledi.

KRONOS 19 Temmuz 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 12 tutuklu sanığın yargılandığı davada savcılık esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, bir sonraki duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.

Savcı, tetikçi Eray Özyağcı da dahil üç sanık hakkında müebbet hapis, iki sanık hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardığına göre savcı iddianamedeki ceza taleplerini tekrarladı. Sadece, Aytaç Ataç’ın suçluyu kaçırmaktan cezalandırılması ve üç sanığın beraati istendi. Öte yandan Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un tasarlayarak kasten öldürmekten, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da suça azmettirmekten cezalandırılmasını talep etti.

1 Temmuz’da görülen duruşmada, tutuklu yargılanan 22 sanıktan 10’unun adli kontrol uygulamasıyla tahliye edilmişti.

AYŞE ATEŞ SEKİZ KORUMAYLA DURUŞMAYA GELDİ

Bugünkü duruşmaya Ayşe Ateş sekiz korumayla geldi.

Davada, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, tetikçiyi Ankara getiren Aşkın Mert Gelenbey ile Mustafa Can Çolak, Çağlar Zorlu, tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, MHP’li avukat Serdar Öktem ve Mustafa Uzunlar tutuklu yargılanıyor.

1 Temmuz’daki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilen sanıklar arasında Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay bulunuyor.

Tolgahan Demirbaş’ın dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmasına ilişkin yapılan şikayetin dosyaya girmesi ve içlerinde MHP yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasının görülen dosya ile birleştirilme talebi reddedilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com