Sinan Ateş cinayetinden beraat eden isim, subay babasının silahıyla 12 soygun yapmış

Sinan Ateş cinayetinden beraat eden 66 yaşındaki Zekeriya Asarkaya'nın asker olan babasına ait silahla 45 gün içinde bir arkadaşı ile birlikte 12 ayrı silahlı soygunda yer aldığı ortaya çıktı.

KRONOS 03 Ekim 2024 GÜNDEM

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti kapsamında 18 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen temmuz ayında tahliye edilen 66 yaşındaki Zekeriya Asarkaya’nın film gibi hikayesi ortaya çıktı. Tetikçi Eray Özyağcı ve beraberindeki 2 kişi cinayetten önce Asarkaya’nın evinde 2 gün kaldı. Cinayet davasında beraat kararı verilen Asarkaya’nın daha önce de 26 yıl cezaevinde kaldığı anlaşıldı. Asarkaya’nın, asker olan babasına ait silahla 45 gün içinde bir arkadaşı ile birlikte 12 ayrı silahlı soygunda yer aldığı ortaya çıktı.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Zekeriya Asarkaya 1982 yılında bir dizi olaya karıştı ve olaylar şöyle gelişti:

Asarkaya, kendisi gibi asker çocuğu olan bir arkadaşı ile 45 gün içinde en az 12 ayrı yerde silahlı soygun gerçekleştirdi. Asarkaya ve arkadaşının soygun yaptığı noktalar arasında benzin istasyonları ve bankalar başı çekti. Asarkaya’nın soygun yaptığı noktalarda kullandığı silah ise subay olan babasına aitti.

Asarkaya’nın, son soygun olayında yakalanması ile birlikte daha önce karıştığı soygunların tamamı önüne çıktı. Bu da Asarkaya’nın çok ağır bir ceza ile yüz yüze kalmasına neden oldu. Yapılan yargılama sonrası, o dönem 24 yaşında olan Zekeriya Asarkaya’ya 102 yıl hapis cezası verildi.

Tutuklanan Asarkaya cezasını çektiği süreçte bir infaz düzenlemesi yapıldı. Asarkaya bunun üzerine 1991 yılında cezaevinden çıktı. 10 yıla yakın süre hükümlü kalan Asarkaya, cezaevinden çıkınca bir iş yeri açtı.

2019 YILINDA TAHLİYE OLDU

Giysi satışı yapılan bir mağaza açan Asarkaya, bu sırada mülk sahibi ile tartıştı. Asarkaya, tehdit ve hakaret suçundan 10 ay ceza aldı. Asarkaya 2000 yılında cezaevine girdi. Asarkaya 10 ay hapis cezası alsa da infazının bozulması nedeni ile bu ceza ona 19 yıla mal oldu. Asarkaya Nisan 2019’da Eskişehir Cezaevi’nden tahliye oldu.

Toplamda 26 yıl kadar hükümlü kalan Zekeriya Asarkaya’nın Sinan Ateş davası nedeni ile bir kez daha tutuklanmasının nedeni de daha önce hükümlü bulunduğu Çankırı Cezaevi’nden tanıdığı Hakan Saraç’ın bir ricasına ‘evet’ demesi oldu.

TETİKÇİLER EVİNDE KALDI

Hakan Saraç, tahliye olduktan sonra birkaç kez aradığı Asarkaya’yı arayarak, Ankara’ya birkaç arkadaşının geleceğini, bu kişilerin otelde kalma durumlarının olmadığını, evinde misafir edip edemeyeceğini sordu. Asarkaya da ‘olur’ dedi. Saraç, Ateş cinayetinde gözcülük yapan Suat Kurt ile Asarkaya’yı telefonda görüştürdü.

27 Aralık 2022 akşamı Kurt, Asarkaya’nın evine geldi. Birkaç saat sonra da tetikçi Eray Özyağcı geldi. Özyağcı’yı siyah renk Mercedes Vito marka araçla getiren kişiler, özel harekât polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak’tı. İkili, tetikçi ile vedalaştıktan sonra İstanbul’a döndü.

3 Ocak 2023 günü tutuklanan Zekeriya Asarkaya 5 Temmuz 2024’te tahliye edildi. Dünkü karar duruşmasındaysa Asarkaya için beraat kararı verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com