‘Sinan Ateş hangi gazetecileri dövdürdü diye Ayşe Ateş’i çağıran bir savcı duydunuz mu?’

Karar yazarı Akif Beki: "İhbar kabul edip ‘gelin, nerelere uzandığını bir de bize anlatın, kim dövdürmüş bu isimleri, sizden dinleyelim’ diye Ayşe Ateş’i çağıran bir savcı, mahkeme duydunuz mu?"

KRONOS 16 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in “Evet Sinan gazetecileri dövdürdü” açıklaması gündemde. Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanı olduğu dönemde hangi gazetecileri dövdürdüğü bilinmezken, Karar yazarı Akif Beki savcılığın harekete geçmemesini eleştirdi.

Akif Beki, “İhbar kabul edip ‘gelin, nerelere uzandığını bir de bize anlatın, kim dövdürmüş bu isimleri, sizden dinleyelim’ diye Ayşe Ateş’i çağıran bir savcı, mahkeme duydunuz mu? Onu geçin, iktidar partisi sözcülerinden ‘demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez’ şeklinde bir duyarlılık gösterisine, en ufak bir tepkiye rastlıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

‘İHBAR KABUL EDİLMESİ LAZIM’

Beki’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ayşe Ateş kaçtır anlatıyor. Ülkü Ocakları Genel Başkanı’yken gazetecilere saldırıları eşiyle tartışmışlar. ‘İki çocuğun var, sana yakışmıyor’ demiş. Sinan Ateş’se ‘bunu yapmak zorundayım, Genel Merkez’den talimat geliyor, yapmazsam ceza keserler’ karşılığını vermiş.

Hatta Ayşe Ateş, eşinin Genel Başkanlıktan alınmasını bu tür bazı talimatlara uymamasıyla ilişkilendiriyor.

Kimlere saldırılmadı…

Iğdır Haber’in sahibi Metin Işık, Antalya Expres muhabiri İdris Özyol, Korkusuz gazetesinden Ahmet Takan ve Yeni Çağ’dan Orhan Uğuroğlu ile Halk TV’den Levent Gültekin, ayrıca Gelecek Partili Selçuk Özdağ vardı aralarında.

Yumruklu, sopalı, silahlı saldırılardı.

Şimdi o davaların seyrini değiştirecek bir tanık ve ifadesi çıktı ortaya.

İhbar kabul edip ‘gelin, nerelere uzandığını bir de bize anlatın, kim dövdürmüş bu isimleri, sizden dinleyelim’ diye Ayşe Ateş’i çağıran bir savcı, mahkeme duydunuz mu?

Onu geçin, iktidar partisi sözcülerinden ‘demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez’ şeklinde bir duyarlılık gösterisine, en ufak bir tepkiye rastlıyor musunuz?

ABD’de doğru söyleyenler, Türkiye’de şaşıyor. Ele demokrasi dersi verip evde oralı bile olmuyorlar, zerre çekmiyor ilgilerini.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com