Sinan Ateş’in sözleri dosyada: Bunlardan önce ölürsem…

Sinan Ateş'in yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği "Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler" ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter için söylediği "Büyük para yaptılar" sözleri cinayet dosyasında yer aldı.

KRONOS 20 Haziran 2024 GÜNDEM

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Sinan Ateş cinayeti davasının ek klasörlerinde, Ateş’in yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği “Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler” sözleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter hakkında yaptığı “Büyük para yaptılar” açıklaması dikkat çekti.

10 Haber’in aktardığına göre, iddianamede, Ateş’in, yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği “Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler, bana inanmış ülküdaşlarım yeter” sözlerinin yer alması dikkat çekti. Ateş’in suikastı organize ettiği iddia edilen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter hakkında “Büyük para yaptılar” demesi de iddianamede yer aldı.

DAVA, 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak. Sanıklar “tasarlayarak öldürme,” “öldürmeye teşebbüs,” “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlamalarıyla yargılanacaklar.

İddianamede, cinayetle ilgili olarak bugüne kadar tutuklanan 22 kişinin isimleri ve suçlamalarına yer verildi. Ayrıca, olayın failleri olarak belirtilen Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek cinayeti gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları ifade edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com