Sinan Oğan planı otelde açıklamış: Erdoğan’ı destekleyeceğiz, ihtiyaçlarınızı listeleyin

Sinan Oğan, 14 Mayıs sonrası ittifak ortaklarına bir otelde kimi destekleyeceklerini sordu. Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini belirten Sinan Oğan, liderlere döndü ve şunu söyledi: "İhtiyaçlarınızı listeleyin hepsi karşılanacaktır."

KRONOS 16 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemesiyle tartışmaların hedefinde olan ve hakkında villa, araba aldığı yönünde iddialar çıkan Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’la ilgili yeni bir kulis gündeme geldi. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, geçtiğimiz günlerde CHP lideri Özgür Özel’e Türkiye İttifakı göndermesi yaparak “Mekanın sahibi geldi” diyen Sinan Oğan hakkında yeni bir iddiayı yazdı.

Buna göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan sonra, Zafer, Adalet, Ülkem ve Türkiye İttifakı partilerinin oluşturduğu Ata İttifakı’nın dört lideri bir otelin üst katında bir araya geldi. Sinan Oğan burada kimi destekleyeceklerini sordu. Ardından Erdoğan’ın çok az puana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ikinci turda onun desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bozkurt’un iddiasına göre Sinan Oğan bu sözlerinin ardından liderlere döndü ve şunu söyledi: “İhtiyaçlarınızı listeleyin hepsi karşılanacaktır.”

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ün bu görüşmeyi doğruladığını belirten Sedat Bozkurt, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ise böyle bir görüşmenin yapılmadığını söylediğini aktardı. Sinan Oğan ile seçim sonrası baş başa görüştüğünü söyleyen Özdağ, kendisine “Numan Kurtulmuş sizinle görüşecek” dendiğini ve bu görüşmenin de gerçekleştiğini ifade etti.

Sedat Bozkurt’un Kısa Dalga‘da yer alan yazısından ilgili bölüm şöyle:

“14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ogan 4 partinin ortak adayıydı. Zafer, Adalet, Ülkem ve kendisinin desteği ile kurulan Türkiye İttifakı Partilerinin oluşturduğu Ata ittifakının adayı oldu. Küçümsenmeyecek de oy aldı. 28 Mayıs’ta yapılan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde taraf değiştirerek cumhur ittifakının adayı Erdoğan’ı destekledi. Bu destek yanında pek çok iddia da gündeme getirdi, aniden alınan gayrimenkuller ve otomobiller nedeniyle.

14 Mayıs seçimlerinden sonra Ata ittifakının 4 genel başkanı ile Ogan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü otelin üst katında bir araya geldi. Kimi destekleyeceklerini sordu. Ve önce kendi açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok oya ihtiyacı olduğunu, Erdoğan’ın kazanması için ise sadece yüzde buçukluk bir oy gerektiğini belirtti ve Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini açıkladı. Ardından da ekledi, “İhtiyaçlarınızı listeleyin hepsi karşılanacaktır”.

VECDET ÖZ KARŞI ÇIKTI

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz buna şiddetle karşı çıktı ve “Biz Adalet Partisi’ni Erdoğan’ı desteklemek için kurmadık” diyerek toplantıyı terk etti. Ardından da Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. Vecdet Öz’e yukarıda anlattığım ve AKP’li bir kaynaktan edindiğim bu bilgileri sordum, hepsini hem doğruladı hem de eklemeler yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a da sordum bu bilgileri. Özdağ böyle bir görüşme olmadığını, Ata ittifakı bileşenlerinin aday tanıtım toplantısının ardından bir araya gelmediklerini söyledi. Özdağ, Ogan ile seçimler sonrasında kendisinin baş başa görüştüğünü ve kendisine sadece “Sizinle Numan Kurtulmuş görüşecek” dediğini söyledi. Daha sonra da bu görüşme gerçekleşti.

‘BİR BAŞKAN DOĞRULUYOR, DİĞERİ İSE…’

Bunu aslında kulis bilgisi olarak yazacaktım ama içerik çok önemli. Bir genel başkan görüşmeyi ve içeriğini doğruluyor diğer genel başkan görüşmenin bile olmadığını söylüyor. Bu durumun çok acayip olduğunun sanırım sizler de farkındasınızdır. Çünkü Özdağ da Cumhur ittifakının kendi teklifini reddetmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı hem de Kürt seçmeni ürkütme ihtimali yüksek bir protokolle birlikte.

14 Mayıs sonrası Ogan’ın tercihinin nedenlerini seçmenin bilmesi için bu bilgileri aktardım. Bu bilgiler 2028 seçimlerinde seçmen için hayati önem taşıyacak. Yukarıdaki bilgilerin hangisinin doğru olabileceğini çözecek bir politik yakın dönem yaşadık. Bunu unutmamak gerekir ki önümüzdeki dönemde aynı kazaları yaşamayalım…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com