Siyanürlü katliam: 6 Vietnamlı turist otelde ölü bulundu

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan lüks bir otelde 6 Vietnamlı turistin siyanürle zehirlenerek öldüğü ortaya çıktı. Yüzlerce odası bulunan ve lüks alışveriş merkezleri ile restoranlarıyla bilinen otelden olayla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

KRONOS 16 Temmuz 2024 DÜNYA

Tayland’ın başkenti Bangkok’un Lumphini semtinde bulunan beş yıldızlı lüks bir otelde 6 Vietnamlı turistin siyanürle zehirlenerek öldüğü ortaya çıktı.

Olayın Bangkok’un Pathum Wan semtindeki 5 yıldızlı Grand Hyatt Erawan otelinde meydana geldiği belirtildi.

Mathichon gazetesine göre olay, 16 Temmuz’da (yerel saatle) akşam 17:30 civarında, otel personelinin cesetlerden birini otel arazisinde bulmasıyla gerçekleşti. Daha sonra, mola odasında beş ceset daha bulundu. Birçok görüntüde polisin otel lobisine girdiği görülüyor.

Bu arada, Bangkok Post gazetesi, 3 erkek ve 3 kadının bir odada mücadele izi olmadan ölü bulunduğunu söyledi. Bagajları ana kapının yakınında bulundu.

3 ERKEK 3 KADIN ÖLÜ BULUNDU
Reuters ise kurbanların hepsinin Vietnamlı olduğunu ve hepsinin otelde ölü bulunduğunu bildirdi. Ancak, Mathichon kurbanların isimlerini listeleyerek, bunların 4 Vietnamlı ve 2 Vietnamlı Amerikalı (3 erkek ve 3 kadın) olduğunu söyledi. Üç erkeğin yaşları sırasıyla 37, 49 ve 55. Üç kadının yaşları sırasıyla 3, 46 ve 47.


Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, turistlerin ölüm haberini alarak olayla ilgili soruşturma başlatılması için talimat verdi. Hükümetten yapılan açıklamada, Başbakan’ın turizmin bu durumdan etkilenmemesi için ilgili tüm kurumlara acil olarak harekete geçme talimatı verdiği belirtildi.

Yüzlerce odası bulunan ve lüks alışveriş merkezleri ile restoranlarıyla bilinen otelden olayla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: Vietnam.vn

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com