Siyasette ‘bahar’ havası, yargıda ceza yağmuru: Mızraklı’nın cezası onandı

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

KRONOS 10 Ekim 2024 GÜNDEM

Yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı

Siyasette MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Partililerle tokalaşıp “barış” mesajı verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir gazeteci üzerinden “ılımlı havayı sürdürelim” derken, yargıda Kürt siyasetçilere ceza yağmaya devam ediyor.

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Aynı daire, daha önce bu yönde verilen kararı bozmuştu. Bunun üzerine 29 Kasım 2023’te yeniden yapılan yargılamada başka bir tanık ifadesine dayanılarak aynı ceza verilmişti. Mızraklı’nın avukatları kararı yeniden Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi bu defa cezayı onadı.

Mızraklı’nın avukatı Muhsin Bilal, kararın Kürtlere barış elinin uzatıldığının belirtildiği bir dönemde alınmasına dikkat çekti ve dairenin aldığı bu kararı ‘skandal’ olarak yorumladı.

Mızraklı hakkında belediye eşbaşkanlığı görevi sırasında Ortadoğu Sinema Akademisi’nin düzenlediği Film Amed Festivali’ni belediye bütçesinden finanse ettiği, örgütün gençlik örgütünün düzenlediği piknik için para verdiği ve forma desteği sunduğu iddia ediliyordu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com