‘İsrail ordusuna sevkiyat yapan şirket rahatça Türk limanlarını kullanıyor’

Gazeteci Metin Cihan: "Siz bu satırları okurken gemiler gelip gitmeye devam ediyor. Filistin dayanışma örgütleri bu şirketin her yerde durdurulması çağrısı yapıyor. Ancak ZIM gemilerinin en rahat hareket ettiği ülkelerden biri Türkiye."

KRONOS 13 Ekim 2024 GÜNDEM

Gazeteci Metin Cihan, İsrail’le ticaretin devam ettiğine dair yeni belgeler ortaya çıkardı. Cihan, İtalya, Kanada ve Malezya’nınd aralarında olduğu bir çok ülkede protesto edilen İsrail’in en büyük denizcilik şirketi ZIM’in gemilerinin Türk limanlarından hiçbir engelle karşılaşmadan kalktığını belgeledi.

Metin Cihan belgeyi yayımladığı paylaşımında, “ZIM diye dev bir şirket var. İsrail’in en büyük denizcilik şirketi. İsrail ordusuna sevkiyatlar yapıyor. Hatırlarsınız, ülkemizden İsrail askerlerine termal içlik gönderilmişti. Onu da bu şirket taşımıştı.” ifadelerine yer verdi.

BELÇİKA’DAN YENİ ZELANDA’YA ZIM BOYKOTU

Cihan, ZIM’in birçok ülkede protesto edildiğini vurgularken şu hatırlatmaları yaptı:

“Belçika’da sivil toplum kuruluşları yasadışı mühimmat nakliyatı nedeniyle ZIM’e dava açtı. Parlamento binası içinde bile ZIM’i protesto gösterileri düzenlendi.

İtalya’da sendikaların çağrısıyla işçiler limanlarda toplanıp ZIM’in gemilerine blokaj uyguluyor.

ABD’de sadece ZIM değil, ZIM ile ticari ilişkileri olan şirketler bile protesto ediliyor.

Kanada’da Filistin dostu aktivistler ZIM’e ait gemilere yük taşıyan demiryollarını ulaşıma kapatıyor.

Malezya’da, Gazze’deki katliamların ardından ZIM’e ait gemilerin ülke limanlarına uğraması yasaklandı.

Avustralya’da ZIM’i engellemek için yürüyüşler düzenleniyor. Liman giriş çıkışları kesiliyor. STOP ZIM koduyla her yerde ZIM gemilerini durdurmaya yönelik kampanyalar düzenleniyor.

Yeni Zelanda’da ZIM gemilerini durdurma amaçlı büyük çaplı gösteriler düzenleniyor. Kalabalıklar tarafından gemilere baskın yürüyüşler düzenliyor.”

‘EN RAHAT HAREKET ETTİĞİ ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE’

ZIM’e ait gemilerin Türk limanlarını kullandığına dair belge, şirketin web sitesinde yer aldı. “Siz bu satırları okurken gemiler gelip gitmeye devam ediyor.” diyen Cihan, “Uluslararası Filistin dayanışma örgütleri bu şirketin her yerde durdurulması çağrısı yapıyor. Ancak ZIM gemilerinin en rahat hareket ettiği ülkelerden biri Türkiye.” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com