Sokak röportajı sonrasında tutuklanan kadının ifadesi ortaya çıktı

İzmir’de sokak röportajında söyledikleri gerekçesiyle tutuklanan Dilruba K.’nin ifadesi ortaya çıktı. Dilruba K., ifadesinde, “Herhangi bir devlet makamını veya şahsı hedef almadım. Özellikle Cumhurbaşkanı’nı veya başka bir şahsı kastetmedim” demiş.

KRONOS 13 Ağustos 2024 GÜNDEM

Geçtiğimiz günlerde erişim engeli kaldırılan Instagram için engelinin olduğu tarihlerde Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında hükümeti eleştiren bir kadın kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklandı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, savcılık sorgusunda Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin verdiği röportajı anlatan Dilruba K. “Ben röportajımda herhangi bir devlet makamını veya şahsı hedef almadım. Ben geri zekalı kelimesini Instagram’ın kapatılması ve hayvanların katledilmesi olaylarının hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşları yönelik kullandım. Özellikle Cumhurbaşkanı’nı veya başka bir şahsı kastetmedim” dedi.

“ÖZÜR DİLERİM”
İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Dilruba K. buradaki ifadesinde de bu sözleri eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında kullandığını, hakaret etme amacının olmadığını belirterek “Farklı bir anlama sebep olduysam özür dilerim” şeklinde konuştu.


İki ayrı suçlama ile tutuklama kararı veren hakimlik, gerekçe olarak “kuvvetli suç şüphesini” gösterdi.

Dilruba K.’nın İzmir Barosu’na avukatı Hüseyin Yıldız, söz konusu açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek videonun tamamına bakıldığında Cumhurbaşkanı’nın şahsına ve makamına herhangi bir hakaret unsuru olmadığını söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com