Anayasa Mahkemesi o paylaşımı yapınca erişim engeli yedi

Anayasa Mahkemesi, Instagram'a erişim engeli getirilmesi sonrası İletişim Başkanlığı'nın ifade özgürlüğünü engelleyen kararlarına dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın ardından AYM'nin web sitesine erişim sağlanamıyor.

KRONOS 02 Ağustos 2024 GÜNDEM

Türkiye yeni sabaha Instagram’a erişim engeli kararıyla uyandı. Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle BTK tarafından res’en alınan erişim engeli kararı tepkilere neden oldu.

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Instagram hakkında yaptığı “Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” açıklaması gündem olduktan sonra Anayasa Mahkemesi’nden dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter hesabından “İletişim Başkanlığı’nın Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğü’ne Müdahale Etmesi’ne İmkan Tanıyabilecek Kuralların İptali” başlıklı karar yayınlandı.

Bu paylaşımın ardından Anayasa Mahkemesi’nin web sitesine erişilemiyor.

Web sitesine erişilmeyince, AYM’nin sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımı silmesi dikkat çekti.

Instagram’ın erişime engellenmesi sonrası AYM’ye de benzer bir uygulama getirilip getirilmediği merak ediliyor.

AYM’den gelen açıklamada, “İnternet trafiğindeki yoğunluk nedeniyle sitemize erişim şu anda sağlanamamaktadır” denildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com