Son dakika… Kudüs’te siren sesleri: İran, İsrail’i vuruyor

İsrail ordusu, ABD'nin İran'ın "yakın zamanda" İsrail'e füze saldırıları düzenleme hazırlığında olduğunu kendilerine ilettiğini duyurmuştu. Sözü edilen saldırı başladı.

KRONOS 01 Ekim 2024 DÜNYA

Fotoğraf: Arşiv

İsrail, Lübnan’a karadan saldırmış ve bu saldırıların haftalarca süreceğini duyurmuştu. Hal böyleyken, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, “Kısa bir süre önce ABD’deki ortaklarımız bize, İran’ın yakın zamanda İsrail’e füze fırlatma hazırlığı içinde olduğunu gözlemlediklerini bildirdi” ifadesini kullanmıştı.

Son dakika haberlerine göre, İran, İsrail’e doğru füzelerini ateşledi.

Tel Aviv’de hava saldırısı sirenlerinin çaldığı ve Kudüs’te de uyarı sirenlerinin devreye girdiği belirtildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İran’dan atılan roketler nedeniyle tüm İsrailli sivillerin sığınaklarda olduğunu belirtti.

İsrail basını, İran’ın 100’den fazla füze fırlattığı bilgisini geçti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İran’dan fırlatılan füzelerden bazılarının Ürdün hava sahasına düşürüldü.

DEVRİM MUHAFIZLARI’NDAN AÇIKLAMA
İran Devrim Muhafızları füze salvosunun ardından yaptıkları açıklamada, İsrail’e “onlarca füze fırlattıklarını” duyurdu. Devrim Muhafızları, “İsrail’in misilleme yapması halinde bir kez daha hedef alınacağını” belirtti. Açıklamada, füze saldırısının Hamas lideri İsmail Haniye’nin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ve Devrim Muhafızları komutanı General Abbas Nilforuşan’ın öldürülmesine misilleme olduğu vurgulandı.

METRO İSTASYONUNDA SİLAHLI SALDIRI
Hatırlanacağı üzere, gün içerisinde, İsrail’de metro istasyonuna silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi ise yaralanmıştı.


Henüz bu olayla ilgili bilgiler güncellenememişken İran’ın Kudüs’ü vurduğu bilgisi geldi.

Ayrıntılar geliyor…

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com