‘Soylu’ya karşı bakanlar arasında güçlü bir direnç var, en dokunulmaz isim ise…’

Gazeteci Sedat Bozkurt, Süleyman Soylu'ya karşı hem partide hem de bakanlar arasında çok güçlü bir direnç olduğunu yazdı. Cumhur İttifakı'nın en dokunulmaz bakanı ise...

KRONOS 21 Temmuz 2024 GÜNDEM

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soyu’nun vekillikten istifa edeceği iddialarına ilişkin, “Bu, AKP içinde sadece yalnızlaştırılmasına değil, ayrıldığı bakanlıktaki kadrosu tasfiye edilirken kendisine yönelik hamlelere tepki nedeniyleydi. Soylu, Erdoğan tarafından Aydın mitingine götürüldü ve mesele tatlıya bağlandı. Soylu bir kez daha sıkıntısını dile getirince aynı süreç yaşandı ve Erdoğan ile yaptığı görüşmeden rahatlamış bir biçimde ayrıldı. Parti kurmayacağını kesin bir dille açıklayan Soylu’nun amacı, AKP içindeki gücünü muhafaza etmek. Her çıkışı biraz kendisini hatırlatma çabası” dedi.

Partide de bakanlar arasında da Soylu’ya karşı ciddi bir direnç olduğunu belirten Bozkurt, “Ali Yerlikaya bakan olunca ‘hayırlı olsun’a Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, MİT Başkanı ve Genelkurmay Başkanı hep birlikte gittiler. Soylu görev dönemi boyunca böyle bir karenin içinde yer alamadı” ifadelerini kullandı.

‘EN DOKUNULMAZ İSİM…’

Bozkurt, Cumhur İttifakı’nın en dokunulmaz isminin ise Mehmet Şimşek olduğunu yazdı.

“AKP’den de MHP’den de Şimşek’e yönelik açıklamaları ya da yaptıkları nedeniyle en ufak bir itiraz yok. Bu da Şimşek’e çok konforlu bir alan yaratıyor” diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

“Erdoğan da ekonomi konusuna çok sevmesine karşın hiç girmiyor. Aslında anlatacak keyifli öyküsü de yok bu alanda. Sabit kur yüksek faiz döngüsü ile yeni bir “kur korumalı mevduat” maliyeti ülkenin önünde aslında. Yabancı kredilendirme kuruluşları ile bankaların verdikleri yüksek notlar sıcak parayı buraya yönlendiriyor. Dolarını bozduran yatırımcı TL’de 6 ayda yüzde 20/25 net faiz elde ediyor ve sabit döviz kuru nedeniyle parasını dolar cinsi yüzde 20 arttırarak ülkesine dönüyor. Ya da tekrar bu tatlı faize yatırıyor. İşte hep soyut kalan faiz lobisi tam da bu. Bu yolla Merkez Bankası rezervlerini arttırmakla övünen Şimşek’in kredisi sonsuza kadar değil. Ekim- Kasım ayında onun da hesap verme dönemi başlıyor. Bu demek ki Şimşek’in başarılı olduğunu anlatabilmesi için, Ekim ayında ya da Ekim ayına kadar ciddi bir faiz indirimi yapması gerekiyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com