S&P’den yıl sonu dolar tahmini

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'e göre yıl sonu dolar/TL 32,5 olacak.

KRONOS 11 Haziran 2024 EKONOMİ

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global’in Kıdemli Direktörü Frank Gill,  Türkiye ekonomisine dair önemli açıklamalar yaptı. S&P Global Kıdemli Direktörü Gill, Türkiye’de tek haneli enflasyonun üç yıl uzakta olduğunu belirtti ve yıl sonu dolar/TL beklentisini 32,5 olarak açıkladı.

Türkiye’nin haziran ayından itibaren bir dezenflasyon sürecine girmesi beklenirken, Gill enflasyonun kalıcı olarak düşmesinin karmaşık bir süreç olacağını söyledi. Merkez Bankası’nın yıl sonu için yüzde 38 enflasyon hedefini gerçekçi bulmayan Gill, kendi tahminlerinin yüzde 56 ile 57 arasında olduğunu belirtti. 2024 yılı için enflasyon tahminlerinin yüzde 28 olduğunu ifade eden Gill, “Tek haneli enflasyonu 2027 sonuna kadar görmüyoruz. Türkiye başka bir dış şok da alabilir” dedi.

YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ

Son dönemde dolar/TL’deki nispeten sakinleşmeyi değerlendiren Gill, TL’nin dolar karşısında 2024’te oldukça istikrarlı olacağını öngördü.

Gill, “Yıl sonunda dolar/TL 32,5 seviyesinde sonlanabilir ve şu anki seviyeye oldukça yakın” diye konuştu. Turizm sezonu ile güçlü döviz girişlerinin etkisiyle TL’nin istikrar kazanacağını belirten Gill, yıl sonunda döviz çıkışları ve enerji ithalatı için daha fazla döviz talebi nedeniyle volatilitenin artabileceğini ifade etti. 2024 için durumun iyi göründüğünü ancak 2025’in zor geçebileceğini belirten Gill, özellikle ihracatçılar için bazı sektörlerin kar marjlarının sıkıntıya düşebileceğini söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com