Star Wars’ta Prenses Leia’nın giydiği altın bikini 175 bin dolara satıldı

Star Wars'un Prenses Leia'sı Carrie Fisher'ın, serinin sevilen filmlerinden 'Jedi'nin Dönüşü'nde giydiği altın bikini ABD'nin Teksas eyaletinde açık artırmaya çıkarıldı. Satış rekabetinde büyük ilgi gören ikonik kostüm 175 bin dolara alıcı buldu.

KRONOS 29 Temmuz 2024 KÜLTÜR

STAR WARS EPISODE VI: RETURN OF THE JEDI, Carrie Fisher, 1983

Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin 1983 yapımı Jedi’ın Dönüşü filminde, Jabba the Hutt’ın sahnelerinde kullanılan Prenses Leia’nın giydiği altın bikini kostümü, Texas eyaletinin Dallas şehrindeki müzayede evi Heritage Auctions’ta açık artırmaya çıkarıldı.

KOLEKSİYONDAN YEDİ PARÇA İÇERİYOR
Kostümün açık artırmada büyük ilgi gördüğünü belirten müzayede evi yetkilileri, altın bikininin 175 bin dolara satıldığını ifade etti. Bu kostüm Industrial Light & Magic’in baş heykeltıraşı Richard Miller’ın koleksiyonundan yedi parça içeriyor: bikini askısı, bikini plakaları, kalça halkaları, bir kolye ve bilezik. Richard Marquand’ın yönetmenliğini yaptığı Star Wars serisinin üçüncü filmi Jedi’ın Dönüşü, 1983’te vizyona girmişti.


1977’de çekilen Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut filminde Luke Skywalker’a Ölüm Yıldızı’nı yok etmesinde yardım eden Gold Leader’ın kullandığı Y-Wing Starfighter’ın çekim minyatürü ise 1,55 milyon dolara satıldı.

THOR ÇEKİCİ – MANDALORIAN KASKI
Müzayedede ayrıca 81.250 dolara satılan Marvel’in Thor: Karanlık Dünya filminin çekimlerinde kullanılan bir Thor çekici ve 40.000 dolara alıcı bulan bir Mandalorian kaskı gibi eşyalar da yer aldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com