Soylu: Medreseleri de hedef aldı, PKK bir kadın örgütüdür

Katıldığı bir televizyon programında PKK'nın bir kadın örgütü olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye’nin medreselerini, İslam’a olan bağlılığı açısından Doğu ve Güneydoğu’yu hedef aldı." dedi.

KRONOS 21 Şubat 2021 GÜNDEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında PKK’nın bir kadın örgütü olduğunu söyledi. “PKK ne yapıyor? Türkiye’nin medreselerini, İslam’a olan bağlılığı açısından Doğu ve Güneydoğu’yu hedef aldı.” diyen Soylu, “İnsanları İslam’dan uzaklaştırmak için. PKK, aile bağlarına, kadın-erkek ilişkilerine yönelik bir anlayış ortaya koydu. Avrupa ile bir noktada özdeşleşmek için adımlar attı. PKK bir kadın örgütüdür. Ailenin yapısı oradaki kadındır. Burada bu etkiyi ortaya koyabilmek için, kadını başka bir noktaya taşıyabilmek için bunu istismar etmiştir. PKK sadece bir silahlı terör örgütü değildir, aynı zamanda kültürel terörizm ortaya koyuyor.” dedi.

SOYLU ‘MEZAR BAŞINDA ZANLI ASMAK’ İSTEMİŞ

A Haber’de katıldığı Gündem Özel programında gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır caddelerinin Paris’ten ve Londra’dan farklı olmadığı iddiasında da bulundu.

Yayın sırasında ‘Bir ahdım var gerçekleştiremediğim’ diyen Bakan Soylu, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı’nın ‘Nedir?’ sorusuna cevaben şu ifadeleri kullandı: “Eren’i öldürenleri, Eren’in mezarı başındaki ağaca asmak ahdımdı. Ama olmaz dedik.”

GARA’YA GİDEN HDP’Lİ KADIN MİLLETVEKİLİ” İDDİASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2017 yılında PKK’ya katılan bir kişinin bundan kısa bir süre önce iknaları sonucu adalete teslim olduğunu kaydetti.

Süreçte, teslim olan kişinin ailesinin de katkısının olduğunu belirten Soylu, “Bunlar geldikleri zaman terör örgütünün en büyük korkusu, bizim bunlarla yapmış olduğumuz mülakatlardır. Bu mülakatların içerisinde ve bizim de daha önceden tespit ettiğimiz ve tekrar bununla beraber teyit ettiğimiz bir süreç oluşageldi” dedi.

YALANLANAN BİLGİLERİN KAYNAĞI ‘SOSYAL MEDYADAN TANIŞTIĞI BİRİSİ’

Teslim olan kişinin 2017 yılında önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geldiğini belirten Soylu, sosyal medyadan tanıştığı birisinin kendisini ikna ettiğini anlattı.

Kendisine verilen telefon numarasının eski HDP Siirt Milletvekili Hatice Kocaman’a ait olduğunu kaydeden Bakan Soylu, şöyle konuştu:

“Onu arıyor diyor ki ‘Ben terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler. Söylediği cümle şu ‘Benim başımı belaya mı koyacaksın, telefonda böyle şeyleri konuşma, şuraya gel.’ Onun evinde biraz kalıyor ve ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Zaten birçoğunun böyle olduğunu bu yöntemlerle ya ilçe başkanları ya il başkanları il yöneticileri ya belediye başkanları ya belediye meclis üyeleri, bunlarla beraber, açık alan yapılanmalarıyla bunu gerçekleştiriyorlar. Ardından Gara’da eğitimlerini alıyor. Bazen Mahmur’a gidiyor bazen geliyor. En nihayetinde Gara’dan Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara’da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki ‘Bunu tanıdın mı?’ diyor. ‘Hayır tanımadım.’ diyor. ‘Bu Dilan Dirayet Taşdemir.’ diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara’ya geliyor. Gara’da kaldıktan sonra Mahmur’a geçiyor. Mahmur’a da bu arabayla beraber gidiyorlar.”

HEDEF YİNE BOĞAZİÇİ

‘Boğaziçi eylemlerine katılan 189 şahsın terör örgütü ile bağlantısı çıktı’ iddiasını kullanan Süleyman Soylu “150 öğrencinin ailesine bilgilendirme yapıp yardım istedik. Sırtını dönenler eski öğretim üyeleridir, ayıptır. Biz Boğaziçi Üniversitesi’nin bu olaylarla anılmasını istemiyoruz. Kabe-i Muazzama ile LGBT’yi orada bir araya getirmek hangi aklın ürünü? Kimin aklına gelir bu” dedi.


 

85 YAŞINDAKİ ESKİ REKTÖRE UYARI TELEFONU

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar hakkında konuşan Bakan Soylu, 85 yaşındaki eski Boğaziçi Üniversitesi rektörü Üstün Ergüder’i aradığını da açıkladı. Soylu şunları ifade etti:

“Burdan bir kişiyi daha söylemek istiyorum. Kendisini aradım ve bu işlere girmemesi lazım geldiğini söyledim. Bakın bizim böyle değerlendirmelerimiz var. Bu üniversite sizin çocuğunuz gibi ne olursunuz yapmayın Üstün Ergüder. Bu işlerin göbeğindedir ve içindedir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com