Sunucu Erkan Tan, A Haber’den istifa etti: ‘Hayatın bir cilvesi…’

A Haber'in eleştiriyi aşan sözleri ve stüdyoda çaldığı mehter marşıyla bilinen sabah haberleri sunucusu Erkan Tan istifa etti. Tan, "Çok sevsen bile bırakıp gitmek, hayatın bir cilvesi… A Haber mensupları, lütfen haklarınızı helal ediniz” diyerek vedasını duyurdu.

KRONOS 12 Eylül 2024 MEDYA

İktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’in sabah haberleri sunucusu Erkan Tan, istifa ettiğini duyurdu.

Televizyon ekranında sık sık AK Parti muhalifi siyasetçi ve gazetecilere hakaret eden, hedef gösteren; 31 Mart 2019 seçimi öncesi adaylığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ekrem İmamoğlu’na “oğlum” diye hitap ettiği için 2 aylık izne gönderilen Erkan Tan, istifasını X (Twitter) hesabından açıkladı.

‘SAFIMIZ ERDOĞAN LİDERLİĞİNDEKİ CUMHUR İTTİFAKI’
Programı sırasında sık sık “Ver mehteri” diyerek stüdyoda mehter marşı çaldırmasıyla bilinen Tan istifa nedenini açıklamadı ancak “Ayrılma vakti geldi, hal böyle icap etti… Çok sevsen bile bırakıp gitmek, hayatın bir cilvesi… Bundan sonra da elbette safımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı olur… ” ifadelerini kullandı.

Erkan Tan’ın açıklaması şöyle: “Burası a haber… Saat oluyor dokuz, Bundan sonra artık biz yokuz… Yayını, arkadaşlarımıza devrediyor, huzurlarınızdan ayrılıyoruz… ALLAH’a emanet olunuz…” 9 yıl boyunca, hafta içi her sabah sizlere böyle veda ediyorduk. Evladım gibi sevdiğim, ailem, canım, ciğerim, ruhum olan a haber televizyonundan ayrılma vakti geldi, istifa ettim, hal böyle icap etti… Çok sevsen bile bırakıp gitmek, hayatın bir cilvesi… a haber mensupları, lütfen haklarınızı helal ediniz, hepinize yüce ALLAH’tan sağlıklı ve hayırlı ömür, başarılar diliyorum, a haberi ve sizleri ALLAH’a emanet ediyorum… Bundan sonra da elbette safımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı olur… Duamız da belli, sevdamız da belli VER MEHTERİ… İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn; sahibimiz olan ALLAH, bakalım ne eyler…? Neylerse güzel eyler…”

ERKAN TAN KİMDİR?
Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlkokulu Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başlamış, Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etmiş, İzmir’in Foça ilçesinde bitirmiştir. Ortaokula da İzmir Foça Midilli Ortaokulu’nda başlamış ve Tokat Erbaa Ortaokulu’nda bitirmiştir. 1980 senesinde İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ne başlamış ve 1984’te mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne başlamış ve 1988’de mezun olmuştur.


Sonraki yıl TRT’nin spikerlik yarışmasını kazanarak Eylül 1989’da TRT Ankara televizyonunda çalışmaya başladı. 1999 senesine kadar TRT kanallarında değişik programlar sunmaya devam eden Erkan Tan, uzun süre Mehpare Çelik ile birlikte hafta içi yayınlanan Gün Başlıyor programını sundu.

22 Şubat 1999 tarihinde, “Erkan Tan ile Başkent’ten” programını sunmaya başladı.

Sonraları, haftada bir yayınlanan “Konuşabilir miyiz?” isimli talk show programını sundu.

Erkan Tan, 2015 senesinden bu yana A Haber kanalında “Sabah Ajansı” programını sunuyordu. Yeni adresi ise henüz bilinmiyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com