Suriye’den ‘dargınlık bitsin’ diyen Erdoğan’a iki şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu dargınlığı bitirelim" açıklamasına Suriye'den yanıt geldi. Şam yönetimi normalleşme için Türkiye'ye iki şart sundu.

KRONOS 14 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO toplantısı dönüşü, “Bakanımı görevlendirdim bu dargınlığı bitirelim” açıklamasına Suriye’den yanıt geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, normalleşme için Türkiye’ye iki şart koştu. Biri Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesi, diğeri ise 2011 öncesi duruma dönülmesi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Suriye Arap Cumhuriyeti, halklar ile hükümetlerin Suriye’ye zarar veren politikaları arasında her zaman net bir ayrım yapma konusunda kararlıdır. Suriye, ülkeler arası ilişkilerin çatışma ve düşmanlık yerine sağlam temellere dayandığına inanır ve bu inancı sürdürmektedir. Bu süreçte yasadışı olarak bulunan tüm güçlerin Suriye topraklarından çekilmesi ve hem Suriye Arap Cumhuriyeti’nin hem de Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle mücadele edilmesi önceliklidir. Suriye Arap Cumhuriyeti, Türkiye-Suriye ilişkilerinin düzeltilmesi için samimi çaba gösteren kardeş ve dost ülkelere teşekkür eder. İki ülke arasındaki ilişkilerin, 2011 öncesi duruma dönülmesi ile güvenlik ve istikrarın sağlanabileceğini vurgular” ifadeleri yer aldı.

ESAD GÖRÜŞMELERE AÇIK OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 26 Haziran’da Rusya lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentiyev ile Şam’da yaptığı görüşmede, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için tüm girişimlere açık olduklarını söylemişti. Esad, Türkiye’nin Suriye’nin egemenliğini tanıdığı sürece ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüşmelere hazır olduğunu belirtmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com