Suriyelilere yönelik saldırılar Hatay, Antep, Adana ve Bursa’ya sıçradı

Kayseri'de bir çocuğa cinsel istismar iddiası Suriyelilere yönelik saldırılara neden oldu. Olaylar Hatay, Antep, Adana ve Bursa'ya da sıçradı. Suriyelilerin işyerleri ve evleri hedef alındı.

KRONOS 02 Temmuz 2024 GÜNDEM

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin 7 yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği iddiasıyla Suriyelileri hedef alan olaylar birçok ile sıçradı.

Antep’te Türkiye bayrakları taşıyarak tekbir getiren kalabalık bir grup, Suriyelilere ait araçları tahrip etti. Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde elleri sopalı saldırganlar kol gezerken, Suriyeli bir genç etrafını saran kişiler tarafından bıçaklandı. Suriyeliler’in yaşadığı bir ev ateşe verildi.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir ve Mirzaçelebi mahallelerinde saldırılara karşı Suriyeli esnaflar kepenk açmadı. Saldırgan grup “Suriyeli istemiyoruz” sloganlarını atıp, kentte destek turları attı. Suriyelilerin saldırı riskine karşı evlerine kapandığı öğrenildi.

Hatay’ın Reyhanlı, Urfa’nın Akçakale, İstanbul’un Sultanbeyli mahallelerinde Suriyelilere ait olduğu bilinen dükkanlara saldırıldı.

Bursa’da saldırganlar Suriyelileri hedef alan sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Gruplar, Altıparmak ve Çarşamba mahallelerinde toplanarak, “Ne mutlu Türk’üm diyene” ve “Türkiye Türktür, Türk kalacak” sloganları attı, havai fişekler ve torpillerle mültecilere gözdağı verdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com