Tanık, Sinan Ateş’in vurulduğu anı anlattı: Doğrudan gövdesini hedef aldı

Tanık Ahmet Keçik, tetikçi Eray Özyağcı'nın "ayaklarını hedef aldım" iddiasını yalanladı: "Çok seri bir şekilde en az 9-10 kere ateş etti. Doğrudan Sinan Ateş’i hedef aldı. İlk gövdeye ateş açıldı ve namaz kılarken secdeye kapanır gibi yere kapandı."

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili dava 5’nci gününde. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada tanıklar dinlendi. Tanık Ahmet Keçik, tetikçi Eray Özyağcı’nın “ayaklarını hedef aldım” iddiasını yalanladı. Keçik, “Çok seri bir şekilde en az 9-10 kere ateş etti. Doğrudan Sinan Ateş’i hedef aldı. İlk gövdeye ateş açıldı ve namaz kılarken secdeye kapanır gibi yere kapandı. Ateş ettikten sonra bir araç vardı onun sağ tarafına yöneldim. Onun arkasına geçtikten sonra silah sesleri devam ediyordu” dedi.

‘ELİNDE SİLAHLA MOTORA BİNİP KAÇTILAR’

Tanık Gönül Ergin ise SEGBİS aracılığı ile ifade verdi. Ergin, o gün doktor randevusu olduğunu ve doktordan çıktığı esnada arabasına bindiğini ve esnada silah seslerini duyduğunu anlattı.

Silah seslerinin nereden geldiğini öğrenmek için etrafa baktığını anlatan Ergin, yaşananları şöyle anlattı:

“Seyir halinde bakınırken, şahısın sol elinde biraz büyük bir silah olduğunu gördüm. Oradan elinde silahla kafasında maske olmadan bir kişinin motorla bekleyen kasklı birinin arkasına binerek hareket ettiğini gördüm. Motorun plakasının son 3 rakamı kapatılmıştı. Elindeki silahla motora bindi, daha sonra kask taktı. Daha sonra Konya yoluna doğru devam etti. Vurulan şahsın kim olduğuna dair bilgim yok. Daha sonra polisi arayarak, durumu anlattım. O anda kaçan şahısların resimlerini çektim. Daha sonra olay yerine gittim, komiserin numarasını alarak çektiğim resimleri yolladım.”

Daha sonra Tanık Ahmet Keçik ifade verdi. Keçik, Sinan Ateş’i hem ülkü ocaklarından hem de üniversiteden tanıdığını belirterek, cinayetin yaşandığı güne ilişkin şunları söyledi:

“Ben ofise gittiğimde Sinan Ateş abdest aylıyordu. Cuma namazına gittik. Cuma namazında Selman Bozkurt ve rahmetli vardı. Daha sonra ofisin yakındaki camiye gittik. Yaya olarak gidip döndük. Mahallede bir restoran vardı orada şahıs aracın arkasındaydı ve aniden karşımıza çıktı. Aniden ateş etmeye başladı rahmetliye. Çok seri bir şekilde en az 9-10 kere ateş etti. Doğrudan Sinan Ateş’i hedef aldı. İlk gövdeye ateş açıldı ve namaz kılarken secdeye kapanır gibi yere kapandı. Ateş ettikten sonra bir araç vardı onun sağ tarafına yöneldim. Onun arkasına geçtikten sonra silah sesleri devam ediyordu.”

‘KONTROL ETTİM, TEPKİ VERMİYORDU’

Silah sesleri esnasında kaçtığını ve Selman Bozkurt’u görmediğini belirten Keçik, “Aracın arkasına saklandıktan şahıs sürekli rahmetliye ateş ediyordu. Yerde yatarken belindeki silahı gördüm, onu aldım. Rahmetlinin silah sahibi olduğunu biliyordum ama o gün yanında olup olmadığını bilmiyordum. Rahmetlinin belindeki silahı gördüm ve kendimi savunma ihtiyacı duydum. Ateş eden şahsı hedef almadan ateş ettim. Kaçtığını gördükten sonra rahmetliyi kontrol ettim, tepki vermiyordu. Daha sonra Selman’a baktım o da yaralıydı. Hem benim hem onun elinde silah vardı. Orada insanlar bize yardım etmek için geliyordu. Rahmetli çok kan kaybediyordu. Daha sonra polisi aradım. Yaralarını bastırarak tampon yaptım ve ambulansın gelmesini bekledim” dedi.

Tetikçi Eray Özyağcı, mahkemedeki ifadesinde bacaklarını hedef aldığını iddia etmişti.

Tüm tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya saat 14.00’e kadar ara verildi. Mahkeme ara kararını açıklayacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com