Tanzanya Başbakanı Magufuli: Dua ve limon ile koronayı yeneceğiz

KRONOS 18 Mayıs 2020 DÜNYA

Tanzanya Başbakanı Magufuli, ülkedeki koronavirüs mücadelesindeki iyileşmeyi yapılan dualara bağladı. Tedavi sürecinde limon ve zencefil kullanılmasını önerdi.

Magufuli yaptığı açıklamada koronavirüs (Covid-19) mücadelesindeki iyileşmeyi “Tanrı dualarınızı yanıtladı.” şeklinde açıkladı. İnançlı bir Katolik olan Magufuli, Tanzanya’nın kuzey batısında Chato’daki bir kilisede Pazar ayininden sonraki konuşmasında ülkenin sağlık durumunun gittikçe düzeldiğini belirtti.

Ülke okulları ve sınırları hızla açmak isteyen Tanzanya yönetimine, son günlerde Dünya Sağlık Örgütü ve ABD’den “Sağ duyulu olun!” çağrıları yapılıyor.

AfricanNews’in haberine göre Cumhurbaşkanı, Evangelical Lutheran Kilisesi’nde yaptığı konuşmada oğlunun virüs inançla ve limonla yendiğini açıkladı. “Tedavinin için kendine izolasyon altına alan oğlum, limon ve zencefil karışımı ve buhar inhalasyonu ile kendini tedavi etti” dedi.

MAGUFULİ TEST KİTLERİNE GÜVENMİYOR

Başkan Magufuli, virüsü tespit etmek için dağıtılan test kitlerinin etkinliğini de sorguluyor. Geçen haftalarda “Kitlerinin ne kadar doğru sonuç verdiğini bilemiyoruz!” diyen başbakana tepkiler gelmişti.

Afrika Hastalık Kontrol Merkezi başkanı, kullanılan kitlerin uluslararası standartta olduğunu söyleyip, Magufuli’nin iddialarını reddeti.

“OKULLARI YAKINDA AÇACAĞIM”

Sayıların sevindirici olduğunu söyleyen Magufuli okulları da yakında açmayı planlıyor. ” Salgındaki iyileşmeyi ve gelen vaka sayılarına bakarak yakında okulları açacağız. Çocuklarımız eğitime devam edecek” dedi.

AFRİKADA’Kİ TEK SINIR KAPATMAK İSTEMEYEN ÜLKE

Tanzanya, Afrika kıtasındaki önlemler karşı muhalefet eden ve sınırlarını kapatmayı redden tek ülke. Dünya Sağlık Örgütü ülkenin başbakanın söylemlerine tepki vererek, halk sağlığını korumaya çalışıyor.

Magufuli, turizmin ülke için çok önemli olduğunu, Tanzanya’nın turistleri Haziran ayında beklediklerini belirtiyor.

Kenya’nın eski Başbakanı Raila Odinga, Tanzanya liderinin tavsiyeleri dinlemediğini söyleyerek Magufuli’ye tepkilerin arttığını söyledi. Zambiya ve Kenya, haftalar önce Tanzanya ile sınırlarını kapadı ve virüsün sınır kasabalarında yayılma riskini düşürdü.

ABD’DEN TANZANYA HÜKÜMETİNE SAĞ DUYU ÇAĞRISI

ABD büyükelçiliği, Tanzanya yönetimine halk sağlığı konusunda mütemadiyen sağ duyulu olma çağrısında bulunuyor.

John Hopkins Üniversitesi izleme portalından alınan verilere göre, Tanzanya’da şuan da 509 kayıtlı vaka var. 183’ü iyileşen vakaların yanı sıra, korona sebepli 21 ölüm de yaşandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com