Tartışma yaratan yasa teklifi geri çekildi

Savunma sanayii destekleme fonu ile ilgili görüşmeler, 2025 yılına ertelendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kredi kartlarından yıllık 750 TL 'katılma payı' alınması düzenlenmesinin ertelendiğini duyurdu.

KRONOS 15 Ekim 2024 GÜNDEM

Savunma Sanayii Destekleme Fonu ile ilgili görüşmeler, 2025 yılına ertelendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bu konudaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Güler, “Savunma sanayii fonu toplantılarının ertelenmesine karar verdik” diyerek durumu açıkladı.

Alınan karar doğrultusunda, fon görüşmelerinin geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunulan süreç, 2025’te yeniden ele alınacak. Böylece maddelerin detaylı bir şekilde incelenmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması hedefleniyor. Bu süreç, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki yatırımlarını daha sağlam bir zemine oturtmayı amaçlıyor.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

Komisyon, AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Teklifin ilk imza sahibi AKP Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, komisyona, teklife ilişkin bilgi verdi. Komisyonda Altınsoy’un sunumunun ardından teklifin tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.


Komisyon görüşmeleri devam ederken dikkati çeken bir gelişme yaşandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kapatıldı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin yeniden değerlendirileceğini belirterek görüşmelerin ertelendiğini açıkladı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com