Taylor Swift, 36 yıl sonra Michael Jackson’ın rekorunu kırdı

Time dergisi tarafından geçtiğimiz yıl "Yılın Kişisi" seçilen ve dünya turnesiyle sık sık gündeme gelen Taylor Swift, pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın rekorunu kırdı.

KRONOS 23 Ağustos 2024 KÜLTÜR

Dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Taylor Swift, iptal edilen Viyana konserlerinin ardından soluğu Londra’da aldı. Ünlü Wembley Stadyumu’nda yaklaşık 92 bin hayranıyla bir araya gelen yıldız, “Eras” adlı turnesiyle yeni bir rekora imza attı.

Bu yaz, Wembley Stadyumu’nda 8 konser veren şarkıcı, Michael Jackson’ın 1988’deki “Bad” turnesiyle kırdığı rekoru geride bıraktı.

Swift, bir turne kapsamında Wembley’de en çok sayıda konser veren şarkıcı oldu.

Habertürk’ün aktardığı habere göre, Swift, bir turne kapsamında ‘Wembley’de en çok sayıda konser veren solo şarkıcı’ olarak müzik tarihine geçti. Rekorunu sahnede kutlayan şarkıcı, “Beni tek bir turnede Wembley’de 8 kez konser veren ilk sanatçı yaptınız. Bunun için size asla ama asla yeterince teşekkür edemeyeceğiz” dedi.

Pop grubu Take That, 2011’deki ‘Progress’ adlı turnesiyle stadyumda 8 konser vermişti.

DAHA ÖNCE DE REKORUNU KIRMIŞTI
Taylor Swift’in Eras adlı dünya turnesini beyazperdeye taşıdığı “Taylor Swift: The Eras Tour” adlı filmi, dünya çapında 261,6 milyon dolar hasılat elde ederek tüm zamanların en çok kazanan konser/belgesel filmi oldu.


Pop müziğin efsane ismi Michael Jackson’ın 2009 çıkışlı konser belgeseli “This Is It” ise dünya çapında 181,9 milyon dolar kazanmıştı.

Swift, 261,6 milyon dolar hasılat ile Jackson’ın rekorunu kırmış oldu. “Dünyanın en çok gişe hasılatı elde eden konser filmi” ünvanı artık Taylor Swift’in elinde.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com