Teğmenlere sahip çıkan Ömer Çelik ağız değiştirdi: Darbe mi, kalkışma mı?

Daha önce genç teğmenlere sahip çıkan Ömer Çelik, ağız değiştirdi: "Bir mesele darbe midir, kalkışma mıdır, disiplinsizlik midir, kasıt mıdır, ihmal midir bunlar farklı farklı şeylerdir. Bunlar değerlendirilecektir."

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulları Mezuniyet Töreni’nde teğmenlerin kılıç çekerek, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması üzerine başlayan tartışmalarda “TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez” diyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası ağız değiştirdi.

Ömer Çelik bu kez “Bir mesele darbe midir, kalkışma mıdır, disiplinsizlik midir, kasıt mıdır, ihmal midir bunlar farklı farklı şeylerdir. Bunlar değerlendirilecektir” dedi.

Habertürk TV’de konuşan Çelik, şunları söyledi:

“Bir mesele darbe midir, kalkışma mıdır, disiplinsizlik midir, kasıt mıdır, ihmal midir bunlar farklı farklı şeylerdir. Bunlar değerlendirilecektir. Farklı yemin okuma meselesinin düzenlenmesi gerektiği net bir şekilde açıktır. Sayın Özgür Özel ‘Atatürk diyen çocuklara soruşturma açıyorsunuz’ diyor. Bu yanlıştır. Burada disiplinsizliğe soruşturma açılıyor. 27 Nisan’da muhtıra teşebbüsünde Atatürkçü düşünceye uygun Cumhurbaşkanı diyordu. Bu askeri bürokrasinin işi değil ki? Bu tartışmayı Atatürk eksenine taşıdığınız zaman asıl mecrasından çıkarıyorsunuz. Ağır tecrübelerimiz var, gösterilen hassasiyet normal. Burada mesele, güvenlik mekanizmasının siyasi odak haline getirilmesidir. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz.”

ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada teğmenlerin kılıç çekerek ettiği yemini ile ilgili şunları söylemişti:

“Gençlerin mezuniyetini vatandaşımızın paylaşması kıymetlidir. Birilerinin açıklamasına bakarak kötü tecrübelerin hatırlatılması demokratik hakkını kullanan vatandaşların eleştirileri de saygıyla karşılanmalı. Burada iki kötü niyetli konu var. Bir takım bu görüntülerden Erdoğan’a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir.”

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com