Telegram: Kullanıcı bilgileri devletlerle paylaşılacak

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda kullanıcı bilgilerinin devletlerle paylaşılabileceğini açıkladı.

KRONOS 24 Eylül 2024 GÜNDEM

Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi Pavel Durov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Telegram’ın gizlilik politikasını değiştirdiğini duyurdu. Pavel Durov, yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının devletlerle paylaşılabileceğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre, Durov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına olanak sağladığını fakat bu özelliğin, “yasa dışı ürünlerin satılması suretiyle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce kötüye kullanıldığını” söyledi.

KÖTÜYE KULLANIMIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Durov, Telegram’ın kötüye kullanılmasının önüne geçmek için gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini belirtti. Yetkililerden gelecek geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaraları artık paylaşılabilecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com