Ters kelepçe işkencesine maruz kalan bu şahıs KHK’lı bir başsavcı

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde KHK ile ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan savcı Zafer Yıldız ters kelepçe ile gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KRONOS 09 Ağustos 2024 GÜNDEM

İstanbul’da Gülen cemaatine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan savcı Zafer Yıldız, İstanbul Bağcılar’da gözaltına alındı.

Hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yıldız çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde KHK ile ihraç edilen savcı Zafer Yıldız’ın üzerinde kimlik bulundurmadığı iddia edildi.

İhraç savcı, sorgulanmak üzere İstanbul TEM Şubeye getirildi. Hükümlü, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. İhraç savcı, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa’da da yine Gülen cemaati üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 7 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ve meslekten ihraç edilen hakim Hikmet Şen gözaltına alındı ve tutuklandı.

Gece saat 23.30 sıralarında bir eve operasyon düzenleyen ekipler, Şen’i yakalayıp gözaltına aldı. Şen, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com