TİM Başkanı Gültepe: Türkiye’de şu anda en ucuz şey döviz, karpuzdan da ucuz

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe: "Türkiye’de şu anda en ucuz şey döviz. Karpuzdan da ucuz. Doların 33 lira olmasıyla 37 lira olması arasında bir fark yok. Yap 37 lira."

KRONOS 06 Ağustos 2024 EKONOMİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Kayseri’de düzenlenen basın toplantısında kur seviyeleri ve sanayinin durumu hakkında açıklamalar yaptı. Türkiye’nin pahalı değil çok pahalı olduğunu belirten Gültepe, “Türkiye’de şu anda en ucuz şey döviz. Karpuzdan da ucuz. Doların 33 lira olmasıyla 37 lira olması arasında bir fark yok. Yap 37 lira” dedi.

Bloomberght’nin haberine göre; Gültepe, en kötü durumda olan sektörlerin başında hazır giyim ve tekstilin geldiğini belirtti.

Gültepe, “Sektörde biraz talebin düşmesi, Türkiye’deki rekabetçiliğin aşağı doğru düşmesi, Türkiye’nin pahalı değil, çok çok pahalı olmasından kaynaklı siparişler Türkiye’de tutulmuyor. Yani aynı fiyatları vermek zorunda kalıyorsun. Şu anda Türkiye, uzak rakiplerinden yüzde 40-50 daha pahalı. Türkiye’de bu kur politikası değişmediği sürece sanayiciliğin ayakta kalma şansı yok. İnsanlar Mısır’a gittiler. Müşterileri de oraya yönlendiriyor. Herkes küçülüyor. Yazık değil mi bu sanayiye? Bu sanayi 30 milyar dolar yapıyor. Ülkeye 30 milyar dolar kazandırıyoruz. Bunun 20 milyar doları net Döviz girdisi. Dünyada sektörel bazda ihracat yapan ülkelerin senden ucuzluğu yüzde 40-50. Bir yılda kurdaki artış yüzde 25. Benim maliyetimdeki artış yüzde 110. Sanki bu şekilde yapmaktansa düşen düşsün, kalan kalır, giden gider. Yapacaksa bir anda olsun. Bu şekilde devam etmemeli” ifadelerini kullandı..

Gültepe, “Türkiye pahalı değil, çok çok pahalı. Türkiye’de şu anda en ucuz şey döviz. Karpuzdan da ucuz. Doların 33 lira olmasıyla 37 lira olması arasında bir fark yok. Yap 37 lira” sözleriyle de dikkat çekti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com