Torba yasada sürpriz: Mini EYT mi geliyor?

Yeni torba yasada yaklaşık 1 milyon esnafa erken emeklilik yolu açacak düzenleme yer alıyor. "Mini EYT" olarak adlandırılan düzenleme, Bağ-Kur'luların prim gün sayısını düşürecek.

KRONOS 04 Ağustos 2024 EKONOMİ

Yeni torba yasada sürpriz bir detay yer alıyor. Bağ-Kur prim gün sayısını düşürecek olan bu düzenleme yaklaşık 1 milyon esnaf için erken emeklilik getirecek. Bu nedenle bu düzenleme, “mini EYT” olarak adlandırılıyor.

Prim gün sayısının 9000’den 7200’e inmesi durumunda, esnaflar emeklilik şartlarını daha kolay yerine getirebilecekler. Yaklaşık 1 milyon kişi, 5 yıl daha erken emekli olma umuduyla bu düzenlemenin yasalaşmasını bekliyor.

Bağ-Kur’luların prim gün sayısını SSK’lılarla aynı seviyeye getirmek için bakanlık sinyal vermişti. EYT sonrası erken emeklilik düzenlemeleri arasında yer alan bu düzenleme, torba yasada en çok merak edilen maddeler arasında bulunuyor.

Bağ-Kur prim gün sayısının 7200’e indirilmesi, Meclis’te kabul edilmesi durumunda yasalaşacak ve yürürlüğe girecek. Böylece Bağ-Kur’lular da SSK’lılar gibi 7200 günden emekli olabilecek. Bu yasa, emeklilik yaşını 5 yıl öne çekerek emekli olma süresini kısaltacak. Bağ-Kur sigortalıları, büyük bir heyecan ve beklenti içinde torba yasanın kabul edilmesini bekliyor.

Bu düzenleme yaklaşık 1 milyon küçük esnafı kapsayacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com