Trump: Bitcoininizi asla satmayın

Donald Trump, "Bitcoininizi asla satmayın" tavsiyesinde bulundu ve "inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım" dedi.

KRONOS 28 Temmuz 2024 DÜNYA

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Bitcoin ve kripto para birimlerinin daha önce hiç olmadığı kadar hızla yükseleceğini belirterek, “Bitcoininizi asla satmayın” tavsiyesinde bulundu. Trump, “Amerika’nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı başkan olacağım” dedi.

Trump, Nashville’de düzenlenen Bitcoin Konferansı’nda kripto para birimlerine ilişkin politikası hakkında konuştu.

ABD’nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde bunu Çin’in benimseyeceğini belirten Trump, Çin’in egemen olmasına izin veremeyeceklerini, Çin’in başarılı olmasını istemediğini söyledi.

ABD’nin “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” olmasını sağlamayı planladığını vurgulayan Trump,”Bitcoin Ay’a gidiyor ve Amerika’nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘GÖREVE GELDİĞİM İLK GÜN ONU KOVACAĞIM’

Yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimiyle ilgilendiğine işaret eden Trump, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) “Bitcoin’i yok ettiğini” savunarak, “Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler’i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım” diye konuştu.

Bitcoin’in dolar için bir tehdit olmadığını savunan Trump, “Mevcut ABD hükümetinin tutumu gerçekten doları tehdit ediyor. Finansal geleceğimize yönelik tehlike kriptodan değil, Washington DC’den geliyor” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com