Trump ünlü yazar Stephen King’i ‘engelledi’

KRONOS 14 Haziran 2017 KÜLTÜR

Amerikan yayın dünyası ilginç bir olayı konuşuyor: Ülkenin başkanı, ülkenin en çok okunan ve sevilen yazarlarından birini sosyal medyada ‘blokladı’.

Başkan Donald Trump, Stephen King’i sosyal medya sitesi Twitter’da engelledi. Bu ilginç ayrıntıyı King kendi hesabından şu alaycı sözlerle duyurdu: “Trump twit’lerini okumamı engelledi. Kendimi öldürmek zorunda kalabilirim.”

Kitaplarla ve yazarlarla başı pek hoş olmayan Amerikan başkanının, kitaplarını okumasa da King’in twit’lerini okuduğu anlaşılıyor. Sosyal medyayı etkili kullanan yazarlardan biri olan Stephen King, bir süredir başkan Trump’a en acımasız eleştirileri yöneltenlerden biriydi.

Trump’ı sıkça eleştiren bir başka yazar, J.K: Rowling de kararı alaya aldı ve Trump’ın sosyal medya hesabını kastederek King’e şöyle yazdı: “Ben hâlâ ulaşabiliyorum. Sana DM’den gönderirim.”

Stephen King, Amerikan başkanının sosyal medyada engellediği ilk kişi değil. Öfkesine hâkim olamayan Trump’ın başka sosyal medya hesaplarını da (özellikle gazetecileri ve sosyal hak örgütlerini) engellediği biliniyor.

Trump’ın sosyal medya kullanıcılarını engellemesinin ifade özgürlüğüne aykırı olup olmadığı tartışılıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com