Trump’ın ‘İran’ iddiası: Bu gece saldıracak

Ortadoğu'da ateş hattı genişlerken ABD Başkanı Biden, "savaş odası"nda İran-İsrail gerilimini görüşmek için kurmaylarıyla bir araya geldiği sırada eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, "Bu gece İran'ın İsrail'e saldıracağını duyuyorum" dedi.

KRONOS 05 Ağustos 2024 DÜNYA

İsrail’in düzenlediği suikastın ardından bölge diken üstündeyken Eski ABD Başkanı Donald Trump’tan dikkati çeken bir açıklama geldi.

Trump, internet yayıncısı Adin Ross’a yaptığı açıklamada İran’ın gece saatlerinde saldıracağına dair duyum aldığını söyledi.

Trump, bunun gizli bir bilgi olmadığını söyledi.

Kaynağını açıklamayan Trump, “Ben başkan olsaydım kimse böyle bir şeyi konuşamazdı bile. Çünkü böyle bir şey olmazdı” dedi.

HANİYE SUİKASTI
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye’nin Tahran’da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.


İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com