‘Hamit Altıntop bana iddia oynattı; bazen kazandık, bazen kaybettik’

Hamit ve Halil Altıntop kardeşleri, milli takım oyuncusu oldukları dönemde dolandırmakla suçlanan TFF eski çalışanı Cemile Aylin Arslan beraat etti. Arslan, "Hamit Altıntop bana iddia oynattı. Bazen kazandık, bazen kaybettik” dedi.

KRONOS 28 Temmuz 2024 GÜNDEM

Görevden alınan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Hamit Altıntop (42) ile ikiz kardeşi Halil Altıntop’un, milli takımda oynadıkları 2006 yılında, federasyon tarafından yatırılan başarı primlerini banka hesaplarından boşalttığı iddiasıyla yargılanan TFF teknik direktör asistanı Cemile Aylin Arslan beraat etti. Cemile Aylin Arslan, “Hamit Altıntop bana iddia oynattı. Bazen kazandık, bazen kaybettik” dedi.

Halk TV’nin haberine göre 2007 yılında işlendiği iddia edilen dolandırıcılık eylemi nedeni ile Cemile Aylin Arslan 4 ay kadar tutuklu kaldı. Halil Altıntop’un hesabından 120 bin TL, Hamit Altıntop’un hesabında ise 307 bin TL, Cemile Aylin Arslan ile kuzeni Gücün’ün temasa geçtiği 10’a yakın kişinin hesaplarına gönderildi. Para gönderilen kişiler arasında kimi zaman Arslan’ın gittiği kuafördeki çalışanlar da yer aldı.

‘İDDİA OYNAMAM İÇİN BANA PARA GÖNDERDİLER’

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 35 yıla kadar hapsi istenen Cemile Aylin Arslan, “Hamit Altıntop bana iddia oynattı. Bana gönderilen paralar, İddia oynamam için gönderilen paralardı. Ben de bu paralarla İddia oynadım. Bazen kazandık. Bazen kaybettik” dedi. Arslan, kendisi ile Altıntop’un HTS kayıtları ile mesajlaşmalarına bakılmasını istedi.


 

Mahkeme, Cemile Aylin Arslan için beraat kararı verdi. Beraat kararının verilmesinde, Hamit Altıntop ile Cemile Aylin Arslan arasındaki HTS kayıtları etkili oldu. Gerekçeli kararda “Alınan beyanlar ve yapılan yüzleştirme karşısında, taraflar arasındaki HTS kayıtları incelenmiş ve alınan bilirkişi raporu ile de sanık ve Hamit Altıntop arasında iletişim kayıtlarının bulunduğu, iletişim tespit kayıtlarındaki veriler ile mesaj tespit tutanaklarındaki mesaj kayıtlarının birebir uyumlu oldukları tespit edilmiştir” denildi.

Yargıtay 2. Ceza Dairesi de beraat kararını onadı.

TFF A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, “Mütevazi olmayacağım. Benim Türk futboluna, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok. Bazı twitterda şov yapan arkadaşlar bu durumu farklı yerlere çekebilirler. Ben vatanımı seviyorum, Türk futbolunun bana ihtiyacı var. İnsanlar farklı düşünebilir ama çok da umrumda değil” sözleriyle dikkat çekmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com