Türk vatandaşlığında yeni dönem: MİT ve Interpol şartı geliyor

Yabancıların Türk vatandaşlığı almasında yeni dönem başladı. Artık Emniyet ve MİT'in onayı olmadan ve Interpol'den iki defa "temiz" kağıdı almadan vatandaşlık verilmeyecek.

KRONOS 23 Temmuz 2024 GÜNDEM

Uluslararası suç örgütü liderleri, üyeleri ve uyuşturu baronlarının kolayca Türk vatandaşlığı alması nedeniyle gelen tepkiler sonrası hükümet sonunda harekete geçti. Artık Emniyet ve MİT’in onayı olmadan ve Interpol’den iki defa “temiz” kağıdı almadan vatandaşlık verilmeyecek.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, TBMM Dışişleri Komisyonu’nda yaptığı sunumda yeni düzenlemeyi açıkladı. Taşyapan, bu kurumların olumlu kanaat bildirmemesi durumunda vatandaşlık işlemlerinin yürütülmeyeceğini vurguladı.

Taşyapan, Emniyet ve MİT soruşturmalarının üzerinden beş altı ay gibi bir süre geçtiğinde tekrar Interpol’e sorarak ikinci bir doğrulama yaptıklarını belirtti.

EVLİLİK BAŞVURULARI

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı, Türkiye’de kanuni kalış hakkı olmayan yabancıların nikah başvurularını kabul etmemeleri için valiliklere bir yazı gönderdi. Kaçak göçmenlerle mücadele için bu kural yeniden hatırlatıldı. Yasal olarak Türkiye’de kalma hakkı olmayan yabancıların evlilik başvuruları kabul edilmeyecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com