Türkiye ‘Bir sonraki hedefleri biziz’ dediği İsrail’in çöplerini alıyor

Türkiye, "bir sonraki hedefi biziz" dediği İsrail'den 2024’ün ilk üç ayında 1 milyon 304 bin 565 dolar karşılığında plastik çöp satın alınmış.

KRONOS 05 Ekim 2024 GÜNDEM

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası Ankara, kamuoyuna karşı Netanyahu hükümetini kınayan açıklamalar yapsa da ikili ticarete son sürat devam ediyordu. Türkiye’nin İsrail’le ticarete devam etmesine gelen büyük tepkilerin ardından Ankara geri adım atmış, ticarette kısıtlama kararları almıştı. İsrail’le devam eden bir diğer alışveriş ise çöplerdi.

AKP’li Bilal Nadir Gök’ün sahibi olduğu Adanus şirketinin İsrail’le çöp ticareti yaptığının ortaya çıkması tepkilere neden olmuştu. Gök her ne kadar ticareti durdurduğunu açıklasa da ortaya çıkan son veriler Türkiye’nin İsrail’in çöplerini almaya devam ettiği yönünde.

Kısa Dalga’nın haberine göre dünyanın çöpünü alan Türkiye, İsrail ile de bu ticaretini sürdürüyor.

Verilere göre, 2024’ün ilk üç ayında İsrail’den 1 milyon 304 bin 565 dolar karşılığında plastik çöp satın alınmış.

Türkiye’nin İsrail’in de plastik çöpünü alması tartışmalara neden olmuştu. Aralık 2023’te AKP’li Bilal Nadir Gök’ün sahibi olduğu Adanus şirketinin İsrail’le çöp ticareti ortaya çıkmıştı. Gazze işgali nedeniyle İsrail’le ticaret boykotu çağrısı yapan Gök’ün, çöp satın aldığının ortaya çıkması tartışmalara neden olmuştu.

Skandalın ortaya çıkması sonrası Gök, İsrail’le ticareti durdurduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye” yönünde yaptığı açıklamalar ise son günlerde tartışma konusu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com