Savcı ‘Türkiye imamı’ için delili buldu: Çöpte bulunan ihbar listesi…

KRONOS 01 Eylül 2019 GÜNDEM

Gülen cemaatinin ‘Türkiye İmamı’ olduğu iddiasıyla M.Y., ile eşi G.Y. ve kızı B.Y., geçen hafta İstanbul’da gözaltına alındı. M.Y’nin, Ankara’da açılan “mahrem imamlar” davasında, eşi G.Y’nin de iki ayrı soruşturmadan arandığı açıklandı.

Ancak Türkiye imamı olmakla suçlanan M.Y. hakkındaki dava sürecinin sadece bir ihbar ve MİT’in fişleme listelerini perdelemek için başvurduğu “çöp kutusunda” bulunan bir listeye dayanarak bailadığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan ve davanın iddianamesine dayanan habere göre, 27 Temmuz 2016 tarihinde saat 20.28’de Emniyet’i arayan bir erkek şahıs, ihbarda bulunmak istediğini belirterek, “elinde çok önemli bilgilerin olduğunu, bu bilgileri kapalı bir zarf içerisinde EGM binasının alt kısmında kalan Cemal Süreya isimli parktaki çocuk kaydıraklarının karşısında, otobüs durağının arka hizasında kalan çöp bidonunun içerisine bıraktığını, bu bilgilerin detaylı bir şekilde incelenmesi sonucunda (Gülen cemaati) ile alakalı çok önemli konuların çözüleceğini, gerçeklerin ortaya çıkacağını, bu bilgilerin çok önemli olmasından dolayı acele oradan alınmasının gerektiğini, can güvenliğinden endişe duyduğu için ismini vermek istemediğini” söyledi.
Polis, telefondaki ihbarcının tarif ettiği yere giderek çöp bidonunu aradı ve içerisinde sarı renkli bir zarf buldu. Zarfın içerisinden ise 11 sayfalık bir isim listesi ile yine içinde 6 sayfalık bir başka liste bulunan ikinci bir beyaz renkli zarf ve flaş bellek çıktı. Toplam 17 sayfalık listeyi araştıran polis, bu kişilerin 28’i hakkında 15 Temmuz’dan önce işlem yapıldığını, 25’inin darbe girişimiyle ilgili olarak yakalandığını, 19’unun adının ise itirafçıların beyanlarında geçtiğini tespit etti. İsimler hakkında araştırmanın tamamlanmasının ardından savcılık, 139 kişi hakkında çeşitli davalar açtı.

Ortak operasyonuyla yakalanan M.Y., eşi G.Y., çocukları ve kardeşlerinin de Gülen cemaati ile irtibatları olduğu iddia edildi. 2017 tarihli iddianamede, M.Y’nin Jandarma personelinin imamlarından olduğu ve “Siyaset İmamı” Ahmet Hamdi Parlak ile irtibatlı olduğu ifade edildi. M.Y’nin, “Anadolu Yakası Büyükşehir İmamı” olarak bilinen Şükrü Yıldırır ile aynı tarihte yurt dışına çıkış kaydının bulunduğu kaydedilen iddianamede, şüphelinin tepe yöneticileri ile de HTS kaydının olduğu vurgulandı.

İddianamede, M.Y’nin eşi G.Y’nin de cemaat için kritik bir isim olduğuna dair bilgiler yer aldı. “Nurefşan” kod adını kullandığı ve örgütün Anadolu Yakası Mütevelli yapılanmasının “birinci ablası” olduğu belirtilen G.Y’nin, ayrıca soruları sızdırılan 2010 yılı KPSS soruşturmasının da şüphelileri arasında yer aldığı belirtildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com