Türkiye sınırında devriye gezen Yunan muhafız vuruldu

Türkiye sınırında devriye gezen dört kişilik Yunan sınır muhafızının üzerine ateş açıldı. Bir memur karnından yaralandı. Ateş açanların insan kaçakçısı olduğu iddia ediliyor.

KRONOS 21 Temmuz 2024 GÜNDEM

ABD merkezli Associated Press (AP) ajansı, Türkiye sınırında devriye gezen dört kişilik Yunan sınır muhafızının üzerine bir grup tarafından ateş açıldığını ve bir kişinin karnından yaralandığını yazdı. Saldırganların insan kaçakçısı olduğu değerlendiriliyor.

Yunanistan polisi, bir Yunan sınır muhafızının cumartesi günü sığınmacıların ülkeye girmeye çalıştığı bölge olan Meriç Nehri sınırında devriye gezerken karnından vurulduğunu duyurdu.

Haberde, 4 Yunan sınır muhafızının cumartesi günü saat 18.00’den hemen sonra Türkiye-Yunanistan arasındaki sınır olan Meriç Nehri boyunca görev yaptığı sırada Türk tarafından üç ya da dört el silah sesi geldiği aktarıldı.

İNSAN KAÇAKÇILARI VURDU İDDİASI

Bir mermi sınır muhafızlarından birinin karnının alt kısmına isabet etti. Polis, yaralı sınır muhafızının Dimetoka kasabasındaki bir hastaneye kaldırıldığını ve burada ameliyata alındığını aktardı. Yaralı memurun durumunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Yunanistan’ın önde gelen yayın organlarından Ekathimerini’nin aktardığına göre; Yunan medyası, polisin, saldırganların insan kaçakçıları olduğununu değerlendirdiklerini yazdı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com