‘Türkiye stagflasyona girmek üzere, eğer tedirginlik daha da artarsa…’

Fütüristler Derneği Kurucu Başkanı, iş insanı Alphan Manas: "Türkiye stagflasyona girmek üzere. Eğer dünyadaki tedirginlik daha da artarsa sıcak para ülkemizi terkedecek ve dövizi kontrol altına almak artık imkansız hale gelecek. 1958'de Moratoryum ilan eden Türkiye 66 yıl sonra aynı kaderi yaşayabilir."

KRONOS 04 Ağustos 2024 EKONOMİ

Fütüristler Derneği Kurucu Başkanı, iş insanı Alphan Manas, Instagram’ın kapatılmasını ve akabinde Anayasa Mahkemesi’nin erişime engellenmesini eleştirdi ve “Ülkenin en yüksek mahkemesini takmayan bir hükümetin iktidarında yabancı sermaye hayatta gelmez” dedi.

Türkiye’nin stagflasyona girmek üzere olduğu uyarısında bulunan Alphan Manas, “Kısa vadeli döviz borcu çevrilebilecek miktarın üzerine çıktı. Eğer dünyadaki tedirginlik daha da artarsa sıcak para ülkemizi terkedecek ve dövizi kontrol altına almak artık imkansız hale gelecek. 1958’de Moratoryum ilan eden Türkiye 66 yıl sonra aynı kaderi yaşayabilir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dünyadan bihaber olduğuna dikkat çeken Manas, “Geçen hafta birçok ülkenin borsalarında çöküş (%5+) yaşandı. Borsa’dan para çıkarken kripto varlıklardan da para çıkışı başladı. Asıl neden ABD’deki PMI, işsizlik ve tarım dışı yeni istihdam verilerinin düşük gelmesiydi. Kaçan para ABD tahvillerine gitti ki tahvil faizleri düşmeye başladı. Türkiye carry-trade ile ince bir buz tabakasında ilerlerken geçen hafta Türkiye’den $6.5 milyar çıktı. Bu hafta bu meblağ daha da artacak” yorumunu yaptı.

İsrail-Hamas savaşına da dikkat çeken Manas, şöyle devam etti:

” Gelelim Instagram’ın kaparılmasına. Madem çok kızdın, devletin tüm birimleri Instagram kullanmayı bıraksın, hesaplarını silsin. Geçimini buraya bağlamış insanlarla alıp veremediğiniz nedir? Bu kadar mı kafanız az basıyor.

Anayasa Mahkemesi’ni hiçe saymak, erişimini engellemek birilerini tatmin ediyor olabilir. Ama ülkenin en yüksek mahkemesini takmayan bir hükümetin iktidarında yabancı sermaye hayatta gelmez. BYD falan gelmedi. Onlar ÖTV’siz ithalat için miş gibi yaptı. Olan da TOGG’a oldu.

Türkiye stagflasyona girmek üzere. Kısa vadeli döviz borcu çevrilebilecek miktarın üzerine çıktı. Eğer dünyadaki tedirginlik daha da artarsa sıcak para ülkemizi terkedecek ve dövizi kontrol altına almak artık imkansız hale gelecek. 1958’de Moratoryum ilan eden Türkiye 66 yıl sonra aynı kaderi yaşayabilir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com