Türkiye’nin teknoloji devi de iflas etti

Türkiye ekonomisindeki ve dünya ekonomisinde küresel krizi nedeniyle birçok firma zora girdi. Son yıllarda iflas eden firmalardan en dikkat çekici olanı ise çelikten daha güçlü malzemeyle üretim yapan Türkiye'nin teknoloji devi oldu.

KRONOS 29 Temmuz 2024 EKONOMİ

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak birçok firma zora girdi.

Son yıllarda iflas eden firmalardan en dikkat çekici olanı ise çelikten daha güçlü malzemeyle üretim yapan teknoloji devi oldu.

EKONOMİK KRİZ ŞİRKETLERİN BELİNİ BÜKMEYE DEVAM EDİYOR
Küresel ekonomik krizden en çok Türkiye etkilendi. Bu firmalar zorlu süreci atlatmak için çabaladı. Buna rağmen nakit akışını sağlayamayan firmalar iflasın eşiğine geldi. Son olarak Türkiye’nin teknoloji devlerinden birisinin iflas ettiği paylaşıldı.

DEV FABRİKADA ÜRETİM YAPIYORDU
Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesinin ilanına göre, SistemTurk isimli firmanın konkordato talebi reddedildi ve firmanın iflasına karar verildi. Söz konusu karar 19 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ankara’daki 10.000 metrekarelik fabrikada çeşitli makineler üreten firma hızla büyüyordu.


ÇELİKTEN 100 KAT DAHA GÜÇLÜ MALZEME ÜRETİYORDU
Firmanın en kritik ürünü Grafen üretim makinesiydi. Grafen, bilinen en ince malzeme olmasına rağmen aynı zamanda en güçlü malzeme özelliğine sahip. Çelikten 100 kat daha güçlü olan grafenin atomları çok sıkı bir şekilde dizilmiştir bu nedenle içerisinden en küçük atom (helyum atomu) bile geçmemektedir. Böylesine kritik bir makineyi üreten firmanın iflası sektör temsilcilerini üzdü.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com