Tutuklu avukat Dilek Ekmekçi: Akıl muayenesi ile susturulmak isteniyorum

Tutuklu avukat: "Birçok iftiraya uğradım. O kadar ki 'bel altı sapık kumpas devrede' beni cezai ehliyet tespiti için akıl muayenesine bile göndermek istiyorlar. Tutulu bulunduğum sürede bu yüzden 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüm."

KRONOS 26 Eylül 2024 GÜNDEM

“Kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla tutuklanan, ardından “Gülen Cemaati’ne üye olmak”la suçlanan avukat Dilek Ekmekçi, “Bu süreçte hem FETÖ üyeliği iftirasına, hem biyolojik ablasına ilgi duyup cinsel saldırıda bulunmak iftirasına, hem de Tevfik Ertürk’ün mezarlarına, na’şına zarar vermek iftirasına uğradım. O kadar ki “bel altı sapık kumpas devrede” beni cezai ehliyet tespiti için akıl muayenesine bile göndermek istiyorlar. Tutulu bulunduğum sürede bu yüzden 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüm” dedi.

Bianet‘in sorularını yanıtlayan Dilek Ekmekçi, “Beni Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikâyetiyle tutukladılar. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve Ankara Başsavcısı Gökhan Karaköse ve Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in ekibi benimle özel olarak uğraşıyor. Süleyman Soylu, Aile Bakanlığı, Mansur Yavaş, Yüksel Aslan, İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Recep Tayip Erdoğan, Cihat Yaycı, Ümitcan Uygun, İ-Melih Gökçek, Devlet Bahçeli, Ankara Emniyeti, pek çok sözden savcı ve hâkim benden şikayetçi olanlar arasında. Dikkat ederseniz bu isimlerin neredeyse tamamı erkek, bazılarının adı Sinan Ateş cinayetiyle de anılıyor. Kendilerini Esra Hankulu ve Aleyna Çakır’ın ölümlerinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun ile aynı listeye koymak kendilerinin tercihi” ifadelerini kullandı.

‘AKIL HASTANESİNDE GÖZLEM ALTINA ALDIRMAK İSTEDİLER’

Birçok suçlamaya maruz kaldığını söyleyen Ekmekçi, şunları söyledi:

“Bu süreçte hem FETÖ üyeliği iftirasına, hem biyolojik ablasına ilgi duyup cinsel saldırıda bulunmak iftirasına, hem de Tevfik Ertürk’ün mezarlarına, na’şına zarar vermek iftirasına uğradım. O kadar ki “bel altı sapık kumpas devrede” beni cezai ehliyet tespiti için akıl muayenesine bile göndermek istiyorlar. Tutulu bulunduğum sürede bu yüzden 2 kere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüm. Bu kumpasların tamamı işkencedir ve işkence suçundan zaman aşımı yoktur. Beni 3 haftaya kadar akıl hastanesinde gözlem altına aldırmak isteyen kadın hâkimi de reddettim. Ayrıca hakkında suç duyurusu, HSK şikâyeti ve tazminat davası yollarına gideceğiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com