‘Bana bilgi geliyor, cumhurbaşkanlığı seçimi olmayabilir’

Ümit Özdağ: "Gelecek seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimi olup olmayacağını bilmiyoruz. Parlamenter demokrasiye geçiş daha büyük bir seçenek olarak görüyor. Bana gelen bilgiler de bunu gösteriyor. Bunun da hazırlıklarının yapıldığını görüyoruz."

KRONOS 11 Eylül 2024 GÜNDEM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, her yerden bilgi aldığını iddia ederek gelecek seçimlerim cumhurbaşkanlığı seçimi olmayabileceğine dikkat çekti. Özdağ, “Parlamenter demokrasiye geçiş daha büyük bir seçenek olarak görüyor. Bana gelen bilgiler de bunu gösteriyor. Bunun da hazırlıklarının yapıldığını görüyoruz. Onun için daha seçimin hangi seçim olduğu belli olmadan CHP’nin veya Zafer Partisi’nin Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili tartışmanın bir anlamı yok” dedi.

Gerçek Gündem’in sorularını yanıtlayan Özdağ, günü geldiğinde Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş aday olursa ikisi arasında hangisini tercih edeceği yönünde gelen soruya cevap verdi.

Özdağ, “Gelecek seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimi olup olmayacağını bilmiyoruz. Parlamenter demokrasiye geçiş daha büyük bir seçenek olarak görüyor. Bana gelen bilgiler de bunu gösteriyor. Bunun da hazırlıklarının yapıldığını görüyoruz. Onun için daha seçimin hangi seçim olduğu belli olmadan CHP’nin veya Zafer Partisi’nin Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili tartışmanın bir anlamı yok. Şu aşamada bu arkadaşlar kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“Nereden bilgi alıyorsunuz?” sorusuna da Özdağ, “Ben her yerden bilgi alıyorum. Bu bir sır değil. AK Parti içinde de böyle bir çalışma var, CHP içinde de böyle bir yaklaşım var. O zaman parlamenter demokrasiye geçilirse, başbakan adayı Özgür Özel olur. Başkası olmaz. Bu belli olsun, ondan sonra konuşuruz. Çok erken” dedi.

‘NORMALLEŞME SÜRECİ ERDOĞAN’IN ÇOK AKILLI BİR HAMLESİ’

Bu durumun normalleşme sürecinden bağımsız düşünülemeyeceğini belirten Özdağ, şunları söyledi:

“Ben ona normalleşme olarak bakmıyorum, Erdoğan’ın çok akıllı bir hamlesidir. Toplumsal muhalefetin son derece yükseldiği, sokakların cayır cayır yandığı, köylünün sokağa çıktığı, esnafın sokağa çıktığı, muhasebecilerin sokağa çıktığı bir ortamda, ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği bir ortamda hiçbir şey yokmuş gibi siyaset yapılmaz.

Özetle Erdoğan, CHP’yi normalleşme süreciyle nötralize etmiştir. Tabi bu nötralizasyonda anayasa değişikliği konusunda el sıkışmış olmak ve bundan dolayı tansiyonu yükseltmemek gibi bir başka yaklaşım da olabilir. Onu o görüşmeleri yapanlar bilir, ben bilmiyorum.”

‘DERİN DEVLET YOKTUR’

Özdağ, “Siz derin devletin bir aparatı mısınız? Türkiye’de bildiğimiz anlamda bir derin devlet var mıdır?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Başlangıçta kontrgerilla diye bir laf vardı. Uzun yıllar konuştuk. Sonra kontrgerillanın yerini JİTEM aldı, kavram olarak. Ve bu 1990’lı yılların hemen başında şimdi profesör olan ve sosyal bilimlerle de ilgilenen bir psikiyatri profesörü bir sohbette söyledi, sonra da bunu yazdı: Çok paniğe kapılmayalım PKK teröründen dolayı. Çünkü bir derin millet var” dedi. Bu kavram basına geçtikten kısa bir süre sonra PKK bu kavramı aldı, derin devlete çevirdi. Yani bu kavramın kökeninde derin devlet yoktur, derin millet vardır. Ben de derin milletin bir ferdiyim.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com