Umut Gündüz mezarı başında anıldı: ‘Katil aramızda dolaşıyor’

Bisikletçi Umut Gündüz ölümünün dördüncü yılında mezarı başında anıldı. Aile ise Umut’un ölüm yıldönümü için yaptığı açıklamada, “Cezasızlık, benzer olaylar sonucu yaşanması muhtemel ölümleri teşvik ediyor” dedi. Baba Menderes Gündüz ise "Oğlumun katili elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor" açıklamasında bulundu.

KRONOS 15 Temmuz 2024 GÜNDEM

Bisiklet sporcusu Umut Gündüz 15 Temmuz 2020’de bisikletiyle seyir halindeyken alkollü bir sürücünün çarpıp kaçması sonucunda 19 yaşında yaşama veda etmişti.

“UmutaSesOl” etiketiyle birçok dayanışma etkinliği düzenleyen yoldaşları ve arkadaşları dört yıldır adil yargılama talebiyle ve bisikletli kazalara dikkat çekmek için mücadele ediyor. Ankara’daki mezarı başında bir araya gelen ailesi ve yoldaşları Umut Gündüz’ü andı.

“UMUT’UN KATİLİ ÖDÜLLENDİRİLDİ”
Umut Gündüz’ün ölüm yıldönümünde mezarı başında konuşan baba Menderes Gündüz, oğlunun katili Çağdaş Şenyüz’ün aldığı cezayla adeta ödüllendirildiğini ifade etti:

“Dört yıl önce bugün yani 15 Temmuz 2020 tarihinde, 19 yaşında, bisiklet sporcusu, üniversite hayali kuran, gelecek planları olan bin bir emekle büyüttüğümüz Umut Gündüz, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken; alkollü ve %100 kusurlu olarak araç kullanan, katil Çağdaş Şenyüz’ün aşırı hızla arkadan çarpıp yaralı yerde bırakıp kaçması sonucu hayatını kaybetti.

Olayın yaşandığı günden davanın karar duruşmasının yapıldığı 27 Aralık 2021 tarihine kadar geçen zaman içinde, Umut Gündüz adına yürüttüğümüz adalet çağrımız, iktidarın cezasızlık politikası neticesinde katil Çağdaş Şenyüz’ün mahkeme tarafından 4 yıl 5 ay ile ödüllendirilmesiyle karşılıksız kalmıştır.

“MUHTEMEL ÖLÜMLER TEŞVİK EDİLMİŞTİR”
Karar duruşmasının olduğu o gün, Umut Gündüz’ün katilinin 4 yıl 5 ay aldığı ceza karşısında davayı takip eden herkesin de tanık olduğu gibi, bisiklet, motosiklet, yaya ölümlerine neden olan sürücülere cezasızlık devam edilerek Umut Gündüz’ün ölümüne neden olan benzer olaylar sonucu yaşanması muhtemel ölümler teşvik edilmiştir.”

Yapılan basın açıklamasında verilen bu ödül gibi karara itiraz eden baba Menderes Gündüz’ün mahkeme heyetine hakaretten 6 yıl ile, anne Asuman Gündüz’ünse katilin fotoğrafını sosyal medyadan paylaştığı için 4 yıl ile yargılandığı da hatırlatılarak “Bu ülkede hakaret cinayetten daha büyük bir suç sayılmıştır” denildi.


Baba Menderes Gündüz, 1460 gündür adalet mücadelesi verdiklerini ve bu ülkede yaşamak ya da yaşatmak için mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

“ACIMIZ ORTAK, MÜCADELEMİZ DE ORTAK OLACAK”
Anmada bir araya gelenler arasında geçtiğimiz Ağustos ayında Batıkent’te yine yaya geçidinden geçerken 160 km hızla giden bir aracın çarpması sonucunda yaşama veda eden Hürcan Bulur’un da ailesi yer aldı. Umut Gündüz’ün mezarı başında konuşan baba Veysel Bulur, Umut Gündüz ile benzer bir şekilde yaşama veda eden oğlu için “Acılarımız ortak öyleyse mücadelemiz de ortak olacak” dedi.

“KATLEDİLEN ÇOCUKLARIMIZIN İNSANLIK VE GELECEK İÇİN DE HAYALLERİ VARDI”
Umut Gündüz’ün mezarı başında konuşan Veysel Bulur, “Ne yazık ki biricik çocuğumuz Hür Çocuk, Hürcan Bulur da benzer şekilde katil Özer Sağlamyürek tarafından katledildi. Dolayısıyla sevgili Umut’un ailesi ile aynı acıyı yaşamış bir aile olarak bundan sonrasında ortak bir mücadele birlikteliğimiz olacak. Bu ülkenin güzel çocukları, ne yazık ki yine bu ülkenin kötü yetişmiş cani, şımarıkları tarafından katlediliyorlar. Katledenlerin yaşam tarzları dışında bir hayalleri yokken katledilen çocuklarımızın sadece kendileri için değil insanlık ve gelecek için de hayalleri vardı” dedi.

Hürcan Bulur için kurdukları vakıf ile aynı zamanda bu hayalleri taşıyan çocuklar için umut olmaya gayret göstereceklerini ifade eden Veysel Bulur mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

NE OLMUŞTU?
Ankara’da 15 Temmuz 2020’de yüksek alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz isimli sürücü, 19 yaşındaki profesyonel bisikletçi Umut Gündüz’ün ölümüyle ilgili yargılandığı davadan hâlâ adalet çıkmadı. Sürücü Çağdaş Şenyüz, sadece 4 yıl 5 aylık bir cezaya çarptırılmıştı. İyi hal indirimi uygulanan Şenyüz için tutuklama kararı da çıkmamış, bir yıl süreyle ehliyetine el konulmuştu. Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan yargılanan Çağdaş Şenyüz için hazırlanan iddianamede, Şenyüz’ün Umut Gündüz’e çarptıktan sonra kaçtığı, çarpma esnasında plakasını düşürdüğü için kimliğinin tespit edildiği de ifade edilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com