Üniversite öğrencisi, ihraç asker, polis ve doktor… 47 gözaltı ve tutuklama daha

Mersin'de kamp adı altında etkinlik düzenlemek ve Signal kullanmakla suçlanan üniversite öğrencileri, Ankara'da ise yakalama kararı olan askerler ve 2012 ALES sınavları nedeniyle siviller gözaltına alındı. İzmir'de de yurt dışına çıkmaya çalışan ihraç asker, doktor ve polis tutuklandı.

KRONOS 17 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 2011 ve 2015’de yapılan Askeri Liselere Giriş Sınavları (ALS) ile Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) sınavlarında usulsüzlük iddiasıyla 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

ALS öncesinde sınav sorularının dağıtılmakla suçlanan 5 kişi ile 2015 JATEK ve 2015 JAMYO mülakatlarını usulsüzlük ile geçtikleri iddia edilen biri aktif polis memuru, diğeri aktif askeri personel olmak üzere 2 kişi dahil olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da yürütülen başka bir soruşturma kapsamında ise ‘hücre evlerde kalmakla’ suçlanan 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli/sanık/hükümlü daha gözaltı kararı alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca, haklarında yakalama kararı bulunanve aralarında 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli/sanık/hükümlü gözaltın alındı.

Ankara’da ayrıca, ByLock kullandıkları iddiasıyla 5 kişi için operasyon başlatıldı.

SUÇLAMA: KAMP ADI ALTINDA ETKİNLİK DÜZENLEMEK VE SİGNAL KULLANMAK

Mersin’de ‘öğrenci yapılanması’ iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ise Mersin, İzmir, Adana, Niğde, Şanlıurfa, Elazığ ve Osmaniye’de operasyon düzenlendi. 12 kişi gözaltına alındı.

Bu kişiler ‘örgütten kopmaları önlemek, mensuplarını bir arada tutabilmek için maneviyatlarını güçlendirmek, yeni öğrenci kazandırmak amacıyla “öğrenci evleri” açıldığı, örgüte maddi destek sağlamak ve “kamp” adı altında etkinlik düzenlemekle suçlandı.

Gözaltına alınan öğrencilerin cep telefonlarında “Signal” isimli haberleşme uygulaması üzerinden iletişim kurdukları, talimat ve bilgileri uygulama üzerinden paylaştıkları belirlendi.

İHRAÇ EMNİYET AMİRİ, İHRAÇ ASKER, İHRAÇ DOKTOR…

Öte yandan İzmir’de yurt dışına kaçmaya çalışırken gözaltına alınan 8 kişiden 6’sı tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçlerinde polis ve askerin de bulunduğu, 1’i kadın 8 kişinin MİT’in takibinde olduğu belirtilmiş ve Ö.B., M.K., A.K., A.Ç. ile H.S.’nin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildikleri tespit edilmişti.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet amiri A.K.’nın da 2016 yılında ihraç edildiği, “örgüte üye olma” suçundan hakkındaki davanın devam ettiği belirlenmişti.

Yedikule Göğüs Hastanesi’nde asistan doktor olan K.G.’nin ve M.G.’nin ise silahlı terör örgütüne üye olmaktan mahkum oldukları, tahliyeleri sonrası dava süreçlerinin sürdüğü tespit edilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com