‘Ünlü’ salça markasının satışları durduruldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türkiye'de faaliyet gösteren ve tüm marketlerde satışı olan ünlü salça fabrikasının faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Nedeni ise duyanı şoke etti.

KRONOS 28 Eylül 2024 EKONOMİ

Manisa’daki ‘Ünlü’ markalı salça üreten fabrikanın hijyenik olmayan koşullarda üretim yaptığı belirlendi ve faaliyetleri durduruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakanlık, 27 Eylül 2024’te sosyal medya üzerinden yayımlanan bir videonun ardından yapılan denetimlerde fabrikanın asgari hijyen standartlarına uymadığı tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlık, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerin titizlikle sürdürüleceğini vurguladı.


ÜNLÜ TARIM KİMDİR?
Ünlü ailesi olarak 1925 yılından bu güne üç nesildir tarım ve ticareti beraber yürütüyor. 2000’li yıllara kadar tohum üreticiliği yanı sıra, pamuk üretim ve işletmeciliği yapıyor. 2008’de yurtdışından ithal ettikleri domates hasat makineleriyle el değmeden salça üretimine geçiyor. 2012 yılında Manisa/Gölmarmara’da günlük 2 bin 300 ton ürün işleme kapasiteli salça tesisi kuruyor. 6 bin ton salça üretiyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com