Ünlü şef Anthony Bourdain’ın hayatı film oluyor

61 yaşında intihar eden "Gastronomi dünyasının kötü çocuğu" olarak bilinen ünlü şef Anthony Bourdain'ın hayatı film oluyor.

KRONOS 14 Ağustos 2024 KÜLTÜR

Ölümünün üzerinden altı yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ünlü şef Anthony Bourdain’in etkisi hâlâ devam ediyor. Yemek dünyası üzerinde derin ve güçlü bir etkisi olan Bourdain’in hayatı film oluyor. Yapım stüdyosu A24, yapım şirketi Star Thrower Entertainment’tan Tony adlı filmi çekebilmek için görüşmeler yapıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda Matt Johnson’ın yer alması ve aktör Dominic Sessa’nın da Bourdain’i canlandırması bekleniyor. Ne Bourdain’in biyografi yazarı Laurie Woolever ne de eşi Ottavia Bourdain film hakkında açıklama yapmadı.

UZMANLIĞI ETNİK MUTFAKLAR ÜZERİNEYDİ
Bourdain 61 yaşında Fransa’da bir otel odasında intihar etti. Yaşasaydı bugün (14 Ağustos Haziran 2024) 68. yaşını kutlayacak olan; yaptığı programlarla dünyaya adete lezzet dersi veren ünlü şeften geriye unutulmaz sözleri ve programlarından kareler kaldı…

ABD Başkanı Barack Obama ile Vietnam’da yediği yemekle çok konuşulan Bourdain, İstanbul’da dürüm ve ıslak hamburger Mardin’de ise kaburga dolması lezzetlerini tatmış ve tanıtmıştı.

KARİYERİ – NASIL BAŞLADI, NASIL BİTTİ?
‘Lezzet ustası’ olarak tanınan ünlü şef yemeğe olan düşkünlüğü genç yaşta ailesi ile Fransa’da yaptığı bir gezi ile başladı. Baba tarafı kökenleri Katolik, anne tarafı Yahudi olan bir ailede büyüdü. Din inancının olmadığına karar verdi. Kökenleri Avrupa’ya, Fransa kıyılarına dayanıyordu, dolayısıyla hayatı boyunca hep Avrupa’da keşif yapmak istedi. Yemeğe olan aşkını ilk kez küçükken Fransa’da geçirdikleri bir aile tatilinde, istiridye yediğinde keşfetti.

1970’lerde kolejde okuduğu senelerde restaurantlarda çalışmaya başladı. Culinary Institute of America’dan mezun oldu ve New York’da son derece prestijli restaurantları yönetti. 2000’li yılların başında, Times’da en çok satanlar listesine girecek olan, ilk yemek kitabını yazdı.

Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, The New Yorker’da “Bu Kitabı Okumadan Yemek Yemeyin” sloganıyla tanıtıldı. Food Network’den gelen teklifi değerlendirip televizyon programı yapmaya başladı. Hem gezi, hem yemek konulu şovunu Travel Channel’a taşıdı. 2011’de The Layover isimli yeni bir seriye başladı. Her bölümde yeni bir şehri keşfettiği programda, her şehirde 1 ya da 2 gün konaklayarak 10 bölüm programı sürdürdü.

ADI ‘GASTRONOMİ DÜNYASININ KÖTÜ ÇOCUĞU’NA ÇIKTI
2012’de CNN’e geçerek, Anthony Bourdain: Parts Unknown’u yayınladı. Şov bünyesinde Amerika’dan çok Avrupa’nın kıyı şehirlerinin mutfak kültürlerine odaklandı. Kullandığı ‘agresif’ dilden ve ‘cinsel’ içerikli göndermelerinden dolayı adı “Gastronomi dünyasının kötü çocuğu”na çıktı.

Hayatında yediği en kötü yemekleri; nugget, yıkanmamış yaban domuzu rektumu ve fermente edilmiş köpek balığı olarak açıklar. Amerikalıların haddinden fazla et yediğini savundu. Amerikalıların haddinden fazla et yediğini savundu.


Anthony Bourdain 2016’da ABD Başkanı Barack Obama ile Vietnam’da yediği yemekle uzun süre konuşulmuştu.

Anthony Bourdain’ın unutulmaz sözleri
★ Bedeniniz tapınak değil, lunaparktır. Keyfini çıkarın.
★ Eğer yirmili yaşlardaysanız ve görüp öğrenmeye kendinizi aç hissediyorsanız, evinizden olabildiğince uzaklara seyahat etmeye çalışın. Lüksle alakası yok, isterseniz yerde yatın ama uzaklara gidin…
★ Bir insana, kahvaltı hazırlamaktan daha güzel ne yapabilirsin ki?
★ Bir insanla ne zaman yemeğini paylaşırsın, o zaman onun hakkında gerçekten bir şeyler öğrenebilirsin.
★ Şans, asla bir iş modeli değildir.”
Bir vicdanının olması, yapabileceğin en iyi kariyerlerden biridir.
Zihninizi açın. Oturduğunuz sandalyeden kalkın. Dışarı çıkın, yürüyün, gezin. Bunu yapmalısınız.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com