Uyuşturucu baronunun şirketleri konkordato ilan etti

Türk Escobar' lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın oğlu Rüstem Çetinkaya'nın 3 dev mermer firması konkordato ilan etti.

KRONOS 30 Mayıs 2024 GÜNDEM

Uyuşturucu baronu ‘Türk Escobar’ lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın oğlu Rüstem Çetinkaya’nın 3 dev mermer firması konkordato ilan etti. Afyonkarahisar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Temmer Mermer şirketinin yaptığı konkordato talebini kabul etti.

Halk TV’nin haberine göre Temmer Mermer’in yanı sıra, Natura Mermer ve Temmer Eksport da konkordato ilan etti. Mahkeme, bu firmaların borçlarını yeniden yapılandırmasına izin verdi. Mahkeme, konkordato komiserleri olarak Mali müşavir Şerife Balta, avukat Oğuz Kaçan ve maden mühendisi Ömer Zontur atadı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da uyuşturucu baronu ve “Türk Escobar” lakaplı Urfi Çetinkaya’nın liderliğini yaptığı örgüte operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 43 kişi yakalanmıştı. 23 kişi tutuklanırken, 20’si adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Örgütün 20 milyar TL değerindeki mal varlığına el konulmuştu. Avrupa ve Türkiye’de 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edilen şüpheliler, uluslararası sevkiyatlarda gemi ve konteyner kullanılmıştı. Kara paranın aklanmasında şüpheli yöntemler kullanıldığı belirlenmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com